Podcast

#18 Marketing in tijden van crisis: word jij de speelbal of schrijf je het scenario van de toekomst?

September 16, 2022

Het zijn rare tijden. Met alles wat er gaande is, lijkt de wereld een beetje op z’n kop te staan. Door de onzekerheid leven mensen met de handrem op, en ik merk ook bij veel ondernemers een enorme zenuwachtigheid. 

Die afwachtende houding is heel normaal, maar aan de andere kant geloof ik ook rotsvast dat er ongelofelijke kansen liggen in een crisis. 

Luister en ontdek mijn persoonlijke strategie om – als onverbeterlijke positivo – met een crisis om te gaan. 

Dit zijn een paar juicy bits om duimen en vingers van af te likken in deze aflevering:

  • Shit is about to get weird. Enfin, shit is al een tijdje weird, maar met alles wat er nu aan de gang is, lijkt de wereld op zijn kop te staan. We kunnen wel stellen dat het allemaal een beetje onstabiel en volatiel voelt. 
  • Je vraagt je misschien net als ik af bij welk onwaarschijnlijk nieuws je je weer gaat verslikken in je koffie als je morgen de gazet leest. 
  • Het leven met onzekerheid en angst vreet aan mensen. Ook als ondernemers leven we niet onder een stolp. Dus: de handrem gaat op. Je neemt een afwachtende houding aan terwijl je je afvraagt wat deze crisis betekent voor jouw business.
  • Ik ben de laatste die jou gaat zeggen wat je MOET doen, maar ik doe je in deze aflevering wel uit de doeken wat mijn persoonlijke strategie is om hiermee om te gaan.
  • Je hoort wat ik consistent gedaan heb de voorbije jaren, bijvoorbeeld toen het zweet me uitbrak bij het begin van de eerste lockdown en how I rose to the occasion
  • En als uitsmijter krijg je nog een aantal gouden adviezen om aan marketing te doen en impact te maken in tijden van crisis.

Hier vind je alle links, tools & resources die ik vermeldde:

  • Als jij ook een beetje het noorden kwijt bent en je afvraagt what’s the way to go, is het zeker de moeite om even terug te luisteren naar episode 14 en 15 van deze podcast. Iedereen reageert anders op de stress responses – fight, flight, freeze & fawn – en dit podcast tweeluik gaat precies daarover.
  • Wie zichzelf ook eens wil trakteren op een business retreat kan terecht in Hotel Jerom op de Kalmthoutse Heide. 
  • De podcast aflevering van The Life Coach School Podcast waarin Brooke Castillo je aanraadt om op jezelf te wedden kan je hier beluisteren.

Viva la Revolución, baby!

Hopelijk heb ik je aan het denken gezet en goesting gegeven om te groeien en te bloeien op jouw eigenwijze manier. Samen zijn we revolutionair impactvol en veranderen we de wereld, van binnenuit. Hashtag World Domination en al!

Revoluties breng je niet alleen op gang én het is ook veel plezanter om samen op de barricades te staan. Daarom wil ik je vragen: abonneer je op deze podcast, deel ‘m met je BFF’s of je eigen wolfpack, en laat een review achter waar je naar deze podcast luistert. 

Deel ‘em op de socials en tag me met @anouck_ampersand. Dan kan ik je een virtueel vuistje geven en vinden ook andere Rebels With a Cause ook hun weg naar meer vrijheid.

Ontwerp de marketingstrategie die bij jou past

We staan op een historisch kruispunt in marketing en (online) ondernemen. Een splitsing in de weg. De kant die je kiest, wordt bepalend voor je toekomst als ondernemer.

Je kan kiezen voor het platgetreden pad. Dat van braafjes de wispelturige algoritmes volgen. Dat van een oneindige stroom aan wegwerp content creëren. Elke dag opnieuw. Slave to the (algo)rythm. Letterlijk, want je geeft alle controle over je business uit handen. 

Of je kunt proactief te werk gaan, zelf je visie formuleren en zelf je eigen pad uitstippelen. 

Als jij het heft stevig in handen wil nemen, wil investeren in duurzame content en een legacy nalaten, maar daar nog wat hulp bij kan gebruiken, schrijf je dan in voor mijn gratis masterclass “Ontwerp de marketingstrategie die bij je past” via contentrebels.be/masterclass.

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!