Succesverhalen

Ann bouwde stap voor stap haar business op: “Zonder Content Rebels had ik nu zelfs nog geen website!”

September 26, 2022

Ann Alice De Schoenmaeker volgde Content Rebels twee keer: de eerste keer om haar zaak VA Wonderland te lanceren en de tweede keer toen ze haar aanbod volledig omgooide van virtual assistant naar podcast manager.

Voor Ann kwam Content Rebels nog voor een typische business cursus, want ze was ervan overtuigd dat sterke content de basis is van alles (en geef haar maar eens ongelijk).

“Als ondernemer kan je er niet onderuit: social media, een website, een nieuwsbrief: je moet online zichtbaar zijn. De eerste keer dat ik Content Rebels volgde, lag voor mij daar dan ook de focus op. Ik was een Facebookmadam, ik had zelfs een bedrijfspagina nog voor ik mijn btw-nummer had. Maar mijn enige volgers daar waren mijn familie, vrienden en enkele oud-collega’s: niet bepaald mijn doelgroep. Met Content Rebels wilde ik daar verandering in brengen. Ik ontdekte dat het niet de bedoeling is dat je overal aanwezig bent, maar wel op de juiste kanalen. Was dat even een eye-opener!”

“Mijn enige volgers waren mijn familie, vrienden en enkele oud-collega’s: niet bepaald mijn doelgroep. Met Content Rebels bracht ik daar verandering in. Ik ontdekte dat het niet de bedoeling is dat je overal aanwezig bent, maar wel op de juiste kanalen. Was dat even een eye-opener!”

Dit betekende dat Ann haar afkeer voor Instagram opzij zette, wat haar allerminst windeieren heeft gelegd. “Daar, en op LinkedIn, heb ik wél de juiste volgers, en er komen er altijd bij zonder dat ik er veel moeite voor moet doen. Mijn Facebook bedrijfspagina staat op non-actief, maar ik heb er sinds een paar maanden wel een community opgericht die echt leeft. Ik heb Facebook nog niet helemaal vaarwel gezegd (lacht).”

Naast sociale media zette Ann ook volop in op haar eigen kanalen: haar website en nieuwsbrief. Ze vertrok from scratch, bouwde zelf haar website en stak een e-book in elkaar dat ze weggaf in ruil voor e-mailadressen. “Ik had niks toen ik begon. Dankzij Content Rebels heb ik stap voor stap alles opgebouwd. Dit had ik anders niet gekund. Zonder Content Rebels had ik zelfs helemaal geen website.”

“Ik verkoop mijn workshops op mijn manier. Niet met de sales trucs die je overal ziet. En het werkt voor mij.”

Vorig jaar besloot Ann om haar aanbod te herzien en zich te profileren als podcast manager. Dit betekende ook dat haar doelgroep wijzigde, wat haar ertoe aanzette om de cursus een tweede keer te volgen, nu met de bedoeling om echt diep te graven in de oefening over haar ideale klant.

Het gaat niet over jou, die les heb ik de tweede keer veel meer ter harte genomen dan de eerste keer. Oké, het gaat een beetje over mezelf, want mensen moeten me leren kennen en weten wat ik doe. Maar alles staat in het teken van die ideale klant. Ik heb uren in Zoom-rooms doorgebracht en gebabbeld met potentiële klanten. Ik heb letterlijk woord voor woord opgeschreven wat ze zeiden, zodat ik de taal van mijn klant perfect in de vingers had en zodat ik wist waar hun noden lagen.”

“Enerzijds is Content Rebels inhoudelijk enorm sterk, anderzijds is de community errond heel waardevol. De accountability pods voelen als een mini-mastermind en je leert heel wat andere onderneemsters kennen. Ik heb er zelfs klanten uit gehaald, en ik ben lang niet de enige!”

Ook in de cursus zelf zag Ann een verschuiving. Waar in de eerste editie de focus lag op contentstrategie, kwam nu de mindset veel meer naar voren. Radicaal jezelf zijn en je content op je eigen manier aanpakken, krijgt nu voorrang op een strak contentplan maken. En daar kan Ann zich perfect in vinden. “Hoewel ik van nature een planner ben, heb ik toch geen contentplan. Anouck zegt het zelf: “Wat is het minimum dat qua content moet gebeuren? Zorg daarvoor.” En dat doe ik. Mijn nieuwsbrief gaat consistent elke laatste vrijdag van de maand uit, no matter what. Dus nee, ik post niet elke dag een update op LinkedIn of ik geef via mijn Instagram Stories niet mijn mening over alles wat er in de wereld gebeurt, en da’s oké. Ik maak vooral content wanneer ik inspiratie heb. Dan schrijf ik bijvoorbeeld vijf social posts ineen, die ik natuurlijk niet allemaal tegelijk post. Ik plan het in in Smarterqueue, zodat het mooi verspreid is. Handig!”

Nu Ann ook workshops organiseert, is sales een groter deel geworden van haar content. Maar niet op een pushy manier. “Dat past gewoon niet bij mij. Kan je deze keer niet? Geen nood, in november geef ik nog een workshop, je kan je daarvoor inschrijven. Ik zorg altijd wel dat ik een funnel heb klaarstaan wanneer er een lancering aankomt, zodat ik er niet elke dag mee bezig hoef te zijn.”

Op de vraag of ze de cursus zou aanraden, is ze resoluut: “Ja! Het is echt een allesomvattende cursus: van contentstrategie tot e-mailmarketing en zelfs een stuk mindset. Vergeet zeker niet het werkboek te vermelden, het is het beste dat ik ooit gehad heb, en ik heb het nu 2 keer! Het totaalpakket is fe-no-me-naal. Enerzijds is Content Rebels inhoudelijk enorm sterk, anderzijds is de community errond heel waardevol. De accountability pods – kleine groepjes waarin we elkaar ondersteunen – voelen als een mini-mastermind en je leert heel wat andere onderneemsters kennen. Ik heb er zelfs klanten uit gehaald, en ik ben lang niet de enige!”

Voor wie twijfelt, heeft Ann nog een goede raad: “Leer Anouck kennen. Lees haar e-mails, beluister haar podcast. She practices what she preaches. Je kan uit haar content al zoveel leren, en die cursus is het verlengde daarvan.” 

Ook potten breken met je content?

De deuren van Content Rebels zijn nog open tot maandag 3 oktober om 15.00 en zwaaien daarna weer onherroepelijk dicht voor onbepaalde tijd. Schrijf je hier in!

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!