Succesverhalen

Natalie vond duidelijkheid in haar aanbod en strategie als beginnend ondernemer

September 26, 2022

Voor Natalie kwam Content Rebels precies op het juiste moment. Ze stond er voor het eerst alleen voor als onderneemster en voelde zich overweldigd. Dit traject had alles wat ze nodig had om haar zaak Virtueel Natalie op een stevige basis op te starten.

“Meestal denk ik lang na voor ik een investering doe van dergelijk kaliber, maar voor Content Rebels heb ik me redelijk impulsief ingeschreven. Ik volgde Anouck al een tijdje en haar authenticiteit en je-m’en-foutisme spraken me direct aan. Zelfs haar West-Vlaamse tongval weet ik – als Limburgse – wel te appreciëren. Na haar Ripple Effect Challenge was ik helemaal verkocht. Ik kwam er in contact met nieuwe mensen, die ik hielp of die mij konden helpen met een vraag of probleem. Die ene gratis challenge had me al zoveel bijgebracht, dat ik geen seconde twijfelde toen Anouck daarna Content Rebels lanceerde. Ik ben meteen voor de Mastermind gegaan.”

Foto Natalie

“Ik heb geleerd dat ik niet overal moet zijn. Ik moet niet elke nieuwe trend volgen, maar doe wat goed voelt. Een tip van Anouck die ik trouwens ook meegeef aan klanten die ik help met hun planning. Je hoeft je niet vast te klampen aan wat je dénkt dat je moet doen.”

Natalie wilde duidelijkheid in haar aanbod en strategie als beginnend virtual assistant. “Ik wist dat ik veel kon leren van Anouck, en daarnaast kwamen ook de bonussen als geroepen. Ik wilde een website maken en de fotoshoot van An Epic View kwam daarbij wel van pas. Net zoals de bonus module over technische shizzle van Miet. Dankzij het hele pakket wist ik dat ik mijn zaak meteen op een stevige basis kon uitbouwen.”

Hoewel ze een achtergrond heeft in communicatie, was het voor Natalie toch aanpassen om nu zelf met haar eigen bedrijf naar buiten te komen. “Ik werkte altijd achter de schermen en nu was ik plots zelf het gezicht. Dat was behoorlijk confronterend, ja. Maar dankzij Content Rebels zette ik voorzichtig de eerste stappen in de goede richting. Ondertussen heb ik naast mijn website ook een nieuwsbrief en zelfs een podcast. En daar ben ik radicaal mezelf in. Het maakt me niet uit wat anderen daarop te zeggen hebben, zolang ik het leuk vind en het mijn doelgroep aanspreekt. De rest heb ik niet nodig, om het cru te zeggen.”

“Ik werkte altijd achter de schermen in communicatie. Nu was ik plots zelf het gezicht van mijn bedrijf. Dat was best confronterend.

Gelukkig loodste Anouck me door het proces.”

Natalie slaagde erin haar innerlijke perfectionist het zwijgen op te leggen en los te komen van de ‘moetjes’. “Ik heb geleerd dat ik niet overal moet zijn. Liever een beperkt aantal kanalen, maar consistent. Ik moet niet elke nieuwe trend volgen, maar doe wat goed voelt. Een tip van Anouck die ik trouwens ook meegeef aan klanten die ik help met hun planning. Je hoeft je niet vast te klampen aan wat je dénkt dat je moet doen.”

De Mastermind bleek voor Natalie een grote meerwaarde. Tijdens de Live dag en de online sessies was er ruimte om dieper in te gaan op haar persoonlijke situatie. “Het was bij momenten best pittig, ja. Ik moest uit mijn comfortzone komen en besefte dat ik het nog niet allemaal zo goed wist als ik dacht. Sommige kleine dingen die Anouck toen zei zijn echt blijven plakken. Zo bouw ik mijn content nu steevast op rond de kernboodschappen die ik tijdens die Live dag heb bepaald.”

“Alleen al voor de sfeer in de community zou ik de cursus opnieuw volgen!”

Nog een doel van Natalie was om haar netwerk verder uit te breiden. In de Mastermind leerde ze onderneemsters kennen met wie het meteen klikte en die zelfs klant zijn geworden. “Dat niet alleen, de meeste mensen die nu een afspraak maken of een berichtje sturen, beantwoorden aan het beeld dat ik heb van mijn ideale klant. Het is niet alleen de grootte van mijn netwerk die telt, maar ook de kwaliteit. Ik heb bijvoorbeeld geen gigantische e-maillijst, maar de openingsrate is wel zo’n 60%, wat fantastisch is. Ik krijg ook geregeld reacties op wat ik schrijf in mijn mails of post op Instagram.

Niet iedereen wordt klant, maar da’s oké. Vaak komen er net mensen via-via bij mij terecht zonder dat ik er – naar mijn gevoel – iets voor heb moeten doen. Dat is de kracht van dit netwerk.”

Natalie weet nu wat ze wil, wie haar ideale klant is en hoe ze die kan bereiken. “Het is super leuk om deel te mogen uitmaken van zo’n Rebel team. Je leert enorm veel bij, leert nieuwe mensen kennen en plant de zaadjes voor echte groei. Dat, en de zalige sfeer in de community, maakt dat deze cursus de investering dubbel en dik waard is!”

Ook potten breken met je content?

De deuren van Content Rebels zijn nog open tot maandag 3 oktober om 15.00 en zwaaien daarna weer onherroepelijk dicht voor onbepaalde tijd. Schrijf je hier in!

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!