Succesverhalen

Silke maakte keuzes die haar meer rust én meer klanten opleverden

September 26, 2022

Silke Desaever is diëtiste en lactatiekundige met een plan. Nu toch. Voor Content Rebels deed ze maar wat en dat zoog alle energie uit haar lijf.

“Ik ben in 2020 gestart als zelfstandig diëtiste in hoofdberoep. Je kan je dus inbeelden dat ik – met dank aan een zekere pandemie – nog niet erg ver stond in 2021. Ik deelde af en toe wel wat content op mijn sociale media en had een blog, maar daar zat geen plan achter. Het vroeg ook enorm veel inspanning van mij. Ik ben niet echt commercieel aangelegd, ik ben geen marketeer. Maar ik moest natuurlijk wel klanten zien te vinden. Ik zocht dus een manier waarop het allemaal wat vlotter kon gaan.”

En die manier vond ze in Content Rebels. Al snel werd haar duidelijk dat dit niet de zoveelste marketingcursus was waarbij je maar de regeltjes en formules te volgen had. “Dingen als content recycleren, daar had ik voordien nooit bij stilgestaan. Wat een verademing! Dat zijn het soort marketing “trucjes” waar ik wel in wil meegaan.”

“Het voelde bevrijdend om te weten dat ik niet elke dag mijn gezicht moest laten zien op Instagram Stories of om de twee dagen moet posten. Als je authentiek bent, kiezen mensen voor jou omdat ze een klik voelen, niet omdat je elke dag een postje deelt op de socials. Dat besef voelde zo bevrijdend!”

Toch waren de marketing tricks niet de grootste game changers voor Silke. “Ik moest voor het eerst nadenken wat voor mij belangrijk is, wat ik wil dat mensen over mij weten. De pilaren waar mijn hele business op steunt. Ik wist dat wel ongeveer, maar nu ging ik veel dieper graven en beschreef ik bijvoorbeeld ook mijn ideale klant veel nauwkeuriger. Mijn manifesto is het resultaat van al dat denkwerk en staat nu mooi te blinken op mijn website, die trouwens ook een hele make-over kreeg onder impuls van de cursus.”

Silke maakte enkele keuzes in haar contentmarketing die haar meer rust én klanten opleverden. “Een blog had ik vroeger al, maar dat schrijven verliep zo moeizaam. Ik had er nooit bij stilgestaan dat ik mijn kennis ook op een andere manier kon delen. Het is te zeggen, ik speelde al lang met het idee om een podcast te starten, maar dacht niet dat het een optie was voor mij. En dat terwijl praten mij zoveel beter afgaat dan schrijven. Ik ben zo blij dat Content Rebels me het duwtje in de rug heeft gegeven om het toch te proberen. De meeste podcastafleveringen neem ik in één take op, het gaat zoveel vlotter dan een blog schrijven.”

“Vaak krijg je gewoon de cursus en moet je er maar je plan mee zien te trekken. Dat was hier niet het geval. Anouck wist me gemotiveerd en geëngageerd te houden. Ik heb al gigantisch veel cursussen gevolgd en ik vond dit echt een van de beste ooit.”

Ook op het vlak van sociale media nam Silke een gewaagde beslissing. Ze stopte met Facebook en LinkedIn, twee kanalen waar ze voordien tevergeefs energie bleef in steken. “Anouck gaf ons in de cursus de toestemming om enkel te focussen op de kanalen die we leuk vonden. Bij mij was dat Instagram. 90% van mijn nieuwe klanten komen via dat kanaal, het loont dus om daar wel moeite voor te doen. Toch was het spannend om de andere socialemediakanalen te laten varen. Want wat als ze mij niet zouden vinden op Facebook? Ondertussen heb ik ook die belemmerende gedachte achter me gelaten.”

“Ik ben een gezondheidsprofessional, dus ik dacht: ik moet opletten dat ik professioneel overkom. Ik ben zo blij dat ik die belemmerende gedachte achter mij liet, want mezelf zijn heeft me zoveel meer opgebracht. Mensen begonnen me te volgen of werden klant omdat ze dat net tof vonden. Ik heb zelden tot nooit nog klanten met wie het niet klikt, want door mijn content weten ze welk vlees ze in de kuip hebben voor ze een afspraak maken.”.”

Silke kreeg de bevestiging dat het oké is om radicaal zichzelf te zijn, iets wat niet evident was voor haar. “Ik ben een gezondheidsprofessional, ik moet opletten hoe ik overkom. Dat betekende ‘professioneel’ zijn. Ik had dan ook een erg zakelijke website die goed gevonden werd in Google. Maar wie ik daarmee aantrok, stond vaak mijlenver af van mijn beeld van mijn ideale klant. Pas toen ik meer mezelf begon te zijn, trok ik de juiste mensen aan. Ik vertel graag onnozele mopjes – en geloof me, over borstvoeding zijn er véél mopjes te maken. Toen ik dat meer en meer begon te doen, merkte ik dat mensen dat wel wisten te appreciëren. Meer zelfs, ze begonnen me te volgen of kwamen bij mij omdat ze dat net tof vonden. Ik stond er met open mond naar te kijken. Ik heb zelden tot nooit nog klanten met wie het niet klikt, want door mijn posts op Instagram en mijn podcast weten ze welk vlees ze in de kuip hebben voor ze een afspraak maken.”

Silke ontdekte dat haar authenticiteit belangrijker is dan consistentie als het op sociale media aankomt. “Het voelde bevrijdend om te weten dat ik niet elke dag mijn gezicht moest laten zien op Instagram Stories of om de twee dagen moet posten. Als je authentiek bent, gaan mensen voor jou kiezen omdat ze een klik voelen, niet omdat je elke dag consequent een postje deelt op de socials.” 

Dankzij Content Rebels kon Silke ongegeneerd zichzelf zijn, wat betekende dat ze ook haar innerlijke competitiebeest kon loslaten op de cursus zelf en in no time op de eerste plaats stond op het Leaderboard. “Vaak krijg je gewoon de cursus en moet je er maar je plan mee zien te trekken. Dat was hier niet het geval. Anouck wist me gemotiveerd en geëngageerd te houden. Ik heb al gigantisch veel cursussen gevolgd en ik vond dit echt een van de beste ooit.”

Ook potten breken met je content?

De deuren van Content Rebels zijn nog open tot maandag 3 oktober om 15.00 en zwaaien daarna weer onherroepelijk dicht voor onbepaalde tijd. Schrijf je hier in!

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!