Nieuwsbrief

Inconvenient truth incoming

November 4, 2022

Als ik zeg dat we in een snel veranderende wereld leven, dan is dat wellicht een open deur in trappen. 🚪

En toch. Het valt mij de laatste tijd steeds meer op dat sommige inzichten in snel tempo transformeren van “een opinie die enkel door marginalen en licht gestoorden wordt aangehouden” naar “behorend tot de canon der Vlaamsche waarheden waar zelfs ons tante Rita haar 90s style wenkbrauwen niet meer voor optrekt”.

Als ik twee jaar geleden iets postte over hoe een bruisbal in je bad gooien en een warme apfelstrudel gaan eten met je schoonmoeder geen zelfzorg is, dan kreeg ik de helft van het internet over me heen.

Als Nina Mouton anno 2022 daar een boek over schrijft en dat verkondigt in de krant, dan krijgt ze daar applaus voor (ook van mij trouwens, go Nina!).

Nog zoiets.

Amper een paar jaar geleden werden mensen die opkwamen voor het schrappen van racistische elementen uit volkstradities nog verguisd voor woke lefties. Anno 2022 hoop ik dat ik niemand meer moet uitleggen waarom je ook een kinderfeest kan organiseren zonder koloniale kwalijkheden in stand te houden. #roetpiet

Voortschrijdend inzicht, heet dat.

Ik ga mij nu opnieuw riskeren en wagen aan een uitspraak waar ik mogelijks stevige backlash voor ga krijgen.

De meeste marketingcoaches zeggen dit niet maar: je hebt geen hol aan briljante marketing als er iets schort aan je aanbod. Alle heil verwachten van je supersonische, ultra-innovatieve, ik-druk-op-alle-juiste-knopjes-marketing is dwaas. Tenminste, als hetgeen je probeert aan de straatstenen kwijt te geraken niet afgestemd is op wat mensen echt nodig hebben. Zoveel ondernemers maken iets waar ze zelf helemaal wild van zijn en proberen vervolgens daar klanten voor te vinden. De meest succesvolle ondernemers die zoeken eerst klanten en maken vervolgens een aanbod dat aan de behoeften en verlangens van die klanten voldoet. Marketing is zinloos als er aan het einde van de tunnel/funnel geen aanbod wacht dat een probleem oplost voor je ideale klant.

Dat is precies waarom ik volop in de productie gedoken ben van mijn nieuwe workshop rond een onweerstaanbaar aanbod ontwikkelen: omdat ik zoveel ondernemers zie worstelen om het juiste aanbod te creëren. Een aanbod dat bij hen past (in plaats van een doorslagje is van dat van een of andere goeroe) én onweerstaanbaar is voor de klanten waar ze het allerliefste mee willen werken. Daarvoor heb ik jouw hulp nodig (lekker meta, toch?): waar zitten voor jou de struikelblokken als het over jouw aanbod gaat? Waarom heb je vandaag nog geen aanbod dat als zoete broodjes over de toonbank gaat?

Worstel je met pricing? Heb je moeite om een businessmodel te kiezen? Ben je teleurgesteld in de beloftes van pakweg high end ondernemen? Boeken je klanten onvoldoende resultaat met je aanbod? Verkoop je wel goed, maar ben je zelf opgebrand? Uitgekeken op wat je verkoopt? Nog iets anders? Spill the beans! Stuur me gewoon een mailtje terug met jouw vragen over een onweerstaanbaar aanbod en ik ga ermee aan de slag.

Warme groet,


DE BESTE MAILS VAN HET INTERNET 👍

Mijn wekelijkse mails zijn even binge-worthy zijn als Game of Thrones (maar iets minder bloederig). Schrijf je in en steel gerust een idee of twee zodat je abonnees aan je lippen hangen.

Ik wil die mails 👉

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!