Podcast

#22 Keuzestress, bore-out & imposter syndrome met creatieve generalisten-coach Silvia Derom

December 16, 2022

Ontploft jouw ondernemershoofd al eens van de ideeën? Het niet willen of kunnen kiezen tussen al die ideeën is de eeuwige struggle van de creatieve generalist, de multipotentialite of de slashie. Het is een worsteling die ik aan den lijve ondervond, en ook voor mijn gast in deze aflevering is het dagelijkse kost. Silvia Derom is coach, trainer, auteur en professionele ontwarrer en coach voor creatieve generalisten. We praten over keuzestress, verveling en imposter syndrome en andere mogelijke obstakels op het pad van de creatieve generalist, en over hoe je talenten omarmen je helpt om door het bos de bomen te zien.

Dit zijn een paar juicy bits om duimen en vingers van af te likken in deze aflevering:

 • Het klassieke business advies luidt: focus op één iets zodat dit zo snel mogelijk kan groeien en bloeien. Maar wat als je niet wil of niet kan kiezen? 
 • Vind je van jezelf dat je niet in één hokje past? Silvia vertelt hoe je kan weten dat je een creatieve generalist bent.
 • De groep van creatieve generalisten is trouwens heel divers. In de aflevering hoor je wat de grootste gemene deler is en waarom je jezelf beter niet als duizendpoot of allrounder voorstelt. 
 • We leggen de link tussen de Industriële Revolutie en het verpletterend saaie idee van “je moet één ding kiezen”. I know, mind blown.
 • Je hoort waarom volgens ons de toekomst aan de creatieve generalist is.
 • We leggen de vinger op een aantal issues waar creatieve generalisten mee worstelen. Bijvoorbeeld keuzestress, verveling, imposter syndrome en een laag zelfbeeld.
 • Silvia geeft haar beste tips om met deze struggles om te gaan als je daar ook last van hebt. 
 • En je ontdekt wat er nodig is om succesvol te zijn als creatieve generalist. Want dat het kan, dat staat vast!

Hier vind je alle links, tools & resources die ik vermeldde:

 • Herken je jezelf in de beschrijving van de creatieve generalist en wil je uitvissen of je er echt één bent? Doe hier de test van Silvia.
 • FOMO kennen we allemaal, maar er is ook zoiets als FOBO (Fear Of Better Options). In deze blog van Silva lees je er meer over.
 • In diezelfde blog verwijst Silvia ook naar een TED Talk van Barry Schwartz over “The Paradox of Choice”.
 • Silvia schreef ook een blog over het imposter syndrome die ik je niet wil onthouden.
 • Deze TED Talk van Shankar Vedantam over het concept van “The Illusion of Continuity” is ook het bekijken waard.
 • Een geweldig boek over de zone of genius vanuit het referentiekader van de creatieve generalist, is The Big Leap van Gay Hendricks.
 • Als je nieuwsgierig bent naar Silvia en meer wil weten over creatieve generalisten, één adres: www.creatievegeneralist.be

YOUR BIZ, YOUR CHOICE!

Als je na het beluisteren van deze aflevering het gevoel hebt dat het hoog tijd is om dat aanbod van jou eens onder de loep te nemen, maar je weet niet goed waar begonnen, dan heb ik goed nieuws voor jou. 

Mijn nieuwste online programma Your Biz, Your Choice, draait in essentie rond één iets: een aanbod ontwerpen dat bij jou past én dat onweerstaanbaar is voor jouw ideale klanten. Ja, ook als je een creatieve generalist bent.

Schrijf je nu in en krijg eindelijk je aanbod helder!

Alleen de eerste 100 inschrijvers profiteren van de Early Adopters deal met 500 EUR korting, een Ampersand journal die met de post wordt opgestuurd, en een bonus live masterclass waarin je jouw case kan voorleggen.

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

 1. […] Deze aflevering van de podcast featuring Silvia Derom is één van onze best beluisterde afleveringe… We hebben het over keuzestress, bore-out en imposter syndrome en uiteraard over het fenomeen van de creatieve generalisten. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!