Podcast

#24 Nog meer bloopers, blunders & lessons learned: het beste business advies voor 2023 (deel 2)

January 13, 2023

Ik heb het er compleet mee gehad. Met alle opgeblonken realiteiten en etalages waar we op de socials mee om de oren geslagen worden. Ik mis een openhartige conversatie over wat er allemaal misloopt. Als we die gesprekken niet hebben, dan zou je soms verkeerdelijk denken dat je alleen bent met je miserie, dat er iets mis is met je. Niets is minder waar natuurlijk. We doen allemaal maar wat! Vandaar: in deze episode… nog meer bloopers en blunders. Ik deelde er al een hele hoop – zowel van mezelf als van luisteraars – in de vorige episode (aflevering 23). Daar kwam zoveel respons op, dat ik prompt besliste om een tweede deel te maken. Enjoy the fuckups!

Dit zijn een paar juicy bits om duimen en vingers van af te likken in deze aflevering:

 • Brigitta vertelt hoe ze tegen beter weten in haar buikgevoel niet volgde en even later met de gebakken peren zat.
 • Miet is dan weer een fameuze stoot tegengekomen tijdens een event dat ze organiseerde. Yikes, but it hapens to the best of us.
 • Veronica kampt met frustraties over haar social media content want de post die veruit het populairst blijkt… is zowat de meest banale die ze ooit postte.
 • Iris had haar jaar tot in de puntjes gepland en werd toen ingehaald door… het leven.
 • Hashtag realitycheck: we doen allemaal maar wat. Falen hoort bij ondernemen. Iedereen die gefaald heeft, heeft haar nek uitgestoken en iets geprobeerd. Kudos to you!

Hier vind je alle links, tools & resources die ik vermeldde:

 • Na de vorige episode kwam er massaal respons met nog meer bloopers en blunders. Ik maakte dus een deel 2. Als je deel 1 (episode 23) gemist hebt, beluister die dan hier en leer ook van de epic fuckups die ik daarin deel.
 • Ik citeer feministe Audre Lorde over vertrouwen op je intuïtie. Die quote komt uit haar boek “Your Silence Will Not Protect You”
 • Ik maakte in mijn geheime podcast Ampersand Unplugged ook een aflevering rond intuïtie versus buikgevoel. Jawel, dat zijn twee verschillende dingen volgens mij. Hear all about it in episode 6. Meld je hier aan om toegang te krijgen tot de secret recordings. 
 • Ben je net zoals ik fan van marketing zonder Mark en je eigen podium creëren? Check dan ook eens deze podcast episode van Steph Taylor in haar Imperfect Action podcast. Ze doet hierin haar voorspellingen voor 2023 wat betreft shifts in social media behavior and the way we sell our offers. En dat is meteen ook de titel van de episode.
 • Meer info over mijn online workshop Marketing Zonder Sociale Media vind je op deze pagina. En er komen in 2023 opnieuw twee verdiepende programma’s om je eigen podium te claimen: Inbox Rebels en Podcast Rebels. Je kan je voor beiden nu al op de wachtlijst zetten.
 • Iris deelt in deze episode haar frustratie rond plannen en time management. Nog niet zo lang geleden was ik te gast in haar podcast. Luister voor een uurtje raven en nerden over onze gedeelde liefde voor podcasts naar deze episode van Podcastliefde.
 • En voor de Tijdsbazen onder ons: je kan alle afleveringen van Werk & Leven nog altijd beluisteren.
 • En tot slot: merci om massaal jullie flaters te droppen op het Ampersand Antwoordapparaat. Blijf dat doen, wie weet wordt het een terugkerende rubriek. 

Viva la Revolución, baby!

Hopelijk heb ik je aan het denken gezet en goesting gegeven om te groeien en te bloeien op jouw eigenwijze manier. Samen zijn we revolutionair impactvol en veranderen we de wereld, van binnenuit. Hashtag World Domination en al!

Revoluties breng je niet alleen op gang én het is ook veel plezanter om samen op de barricades te staan. Daarom wil ik je vragen: abonneer je op deze podcast, deel ‘m met je BFF’s of je eigen wolfpack, en laat een review achter waar je naar deze podcast luistert. Deel ‘em op de socials en tag me met @anouck_ampersand. Dan kan ik je een virtueel vuistje geven en vinden ook andere Rebels With a Cause ook hun weg naar meer vrijheid.

Ahh, die voornemens!

Een jaarlijks terugkerende epic fail zijn de goede voornemens.

Als jouw goede voornemens om het in 2023 anders aan te pakken stilaan al hopeloos lijken en je je overweldigd voelt door de doelen die je jezelf stelde voor meer omzet, meer winst en meer van alles, meld je dan aan voor de eerste in een nieuwe reeks van gratis workshops. 

Op 30 januari gaan we de druk van de ketel halen in de workshop Goalsetting voor Strevers en Perfectionisten.

Ben je klaar om het over een andere boeg te gooien? Meld je hier aan.

En wil je me nog even helpen met een mini-marktonderzoek, geef dan hier een antwoord op de vraag: Wat is jouw grootste worsteling als het aankomt op productiviteit & time management?

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!