Podcast

#33: Zelfliefde, authentieke marketing en female empowerment met Celien Rombouts van Healthy Habits

February 17, 2023

“Groot en struis.”

Dat had die dame van het PMS (het huidige CLB) zwart op wit op een brief aan mijn ouders geschreven. Ik vond dat een raar woord (iets vogelachtig?) en zocht het op in het woordenboek.

Daar stond: zwaargebouwd, stevig. Was ik dat echt? 🤯

Ik heb er geen complexen aan over gehouden, met dank aan mijn feministische moeder die me leerde om mezelf graag te zien. Gewicht was nooit een ding bij ons thuis (nog een extra repasse, anyone?).

Maar het feit dat ik het me bijna 30 jaar later nog zo levendig herinner, zegt me dat we best onze woorden wat meer wikken en wegen.

Er is nog een lange weg te gaan als het gaat over shaming en blaming rond gewicht en lichaamstype en het afbreken van diet culture. Gelukkig zijn er vocale voortrekkers in die strijd die durven benoemen wat er misloopt. Ook al wil dat zeggen dat ze tegenwind krijgen.

Celien Rombouts van Healthy Habits is zo iemand – als intuïtief eten coach is ze on a mission om vrouwen voorgoed komaf te laten maken met diëten. Ze is een krak in het bouwen van haar eigen podium en radicaal zichzelf zijn. Hoog tijd voor een gesprek dus!

Dit zijn een paar juicy bits om duimen en vingers van af te likken in deze aflevering:

  • Radicaal jezelf zijn is een van mijn stokpaardjes. Dat gaat niet alleen over jezelf omarmen zoals je bent, met al je glorious imperfections, maar ook jezelf durven laten zien zoals je bent.
  • Net zoals ik je daarbij help in je marketing en in je bedrijf, helpt Celien je daarbij in je relatie met eten, je gewicht en je zelfbeeld.
  • In beide gevallen gaat het over luisteren naar je gut feeling, al dan niet letterlijk.
  • Celien doet helemaal uit de doeken waarom dat voor zoveel vrouwen een struggle is.  
  • Er is enerzijds het ideaalbeeld dat heerst in onze maatschappij.
  • Anderzijds worden vrouwen erg geobjectiveerd. Smells like patriarchy to me!
  • Of we nu strijden tegen business goeroes of dieetgoeroes, er is nog een lange weg te gaan.
  • Maar authentiek zijn, is in de long run wel de meest eerlijke manier om aan business en marketing te doen.

Hier vind je alle links, tools & resources die ik vermeldde:

Nog meer luistervoer?

Als je zelf al even speelt met het idee van een podcast, check dan zeker mijn gratis Podcast Gids voor Beginners, waarin ik je een liefdevol schopje onder je kont geef om eindelijk die eerste stappen te zetten richting je eigen podcast. 

Voor wie meer wil, de deuren van mijn nieuwe online programma Podcast Rebels gaan open op 27 februari. Zet je op de wachtlijst en dan krijg je als eerste de kans om in te schrijven én krijg je een fantastische extra bonus. 

Viva la Revolución, baby!

Hopelijk heb ik je aan het denken gezet en goesting gegeven om te groeien en te bloeien op jouw eigenwijze manier. Samen zijn we revolutionair impactvol en veranderen we de wereld, van binnenuit. Hashtag World Domination en al!

Revoluties breng je niet alleen op gang én het is ook veel plezanter om samen op de barricades te staan. Daarom wil ik je vragen: abonneer je op deze podcast, deel ‘m met je BFF’s of je eigen wolfpack, en laat een review achter waar je naar deze podcast luistert. 

Deel ‘em op de socials en tag me met @anouck_ampersand. Dan kan ik je een virtueel vuistje geven en vinden ook andere Rebels With a Cause ook hun weg naar meer vrijheid.

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!