Podcast

#39 Over stinkende marketingpotjes, cults en onethische beïnvloedingstechnieken met Nienke Thurlings

May 19, 2023

Een tijdje geleden postte selfcare coach Nienke Thurlings iets op Instagram over onethische beïnvloedingspraktijken in online marketing.  Dat is een topic waar ik me de laatste tijd ook steeds meer in verdiept heb.  En we hebben ook allebei iets met female empowerment en radicaal jezelf zijn.
Dus ik nodigde haar uit in mijn virtuele studio voor een rant over stinkende marketingpotjes, dubieuze business coaches, en een goede dosis patriarchy bashing. Let’s dive in!

Dit zijn een paar juicy bits om duimen en vingers van af te likken in deze aflevering:

 • Nienke Thurlings is gediplomeerd sociaal psycholoog, yogadocent, stressdeskundige en trauma informed vrouwencoach. Ze helpt vrouwen om de koningin van hun eigen leven te zijn. 
 • Net als ik, vindt Nienke dat het hoog tijd is voor meer vrouwelijke kracht, meer vrijheid en zelfliefde.
 • En beiden vinden we ook dat het tijd is om komaf te maken met de wijdverspreide onethische beïnvloedingspraktijken in online marketing.
 • Onlangs nog lieten Tony Robbins en Dean Grazioso niemand minder dan Matthew McConaughey opdraven op een event dat 6 uur duurde en verdacht veel leek op een bijeenkomst van een of andere sekte. Daar hebben wij zo ons gedacht over…
 • Je ziet helaas meer en meer van die marketingtechnieken waarbij het kritisch denkvermogen van mensen wordt uitgeschakeld. Mensen worden naar een euforische high gebracht. Maar daarna volgt de crash. 
 • Of: er wordt keihard gedraaid aan de angst-knoppen van het publiek.
 • Daar zit natuurlijk een bepaalde psychologie achter, met een patriarchaal sausje erover. 
 • We geven je een heel pak red flags waar je de niet zo integere praktijken aan kan herkennen.
 • En we ranten er lekker op los, ondanks de tegenwind en bagger.

Hier vind je alle links, tools & resources die ik vermeldde:

 • Ik leerde Nienke Thurlings kennen via haar podcast The Queencast, waarin ze onderzoekt wat het betekent om de koningin van je eigen leven te zijn. 
 • Ook de podcast De eeuw van de vrouw is een enorme aanrader. 
 • En als je meer inzicht wil in all things cult, dan is de podcast A Little Bit Culty leuk om naar te luisteren. 
 • Nog een interessant weetje: het boek “Influence. The Psychology of Persuasion” van Robert Cialdini werd geschreven met de intentie om consumenten bewust te maken van de beïnvloedingstechnieken die marketeers gebruiken, en wordt nu keihard gebruikt en misbruikt door diezelfde marketeers. Oh ironie.
 • Nienke leerde zelf ook de foute technieken via een business coach, maar draaide haar aanpak nu helemaal om. Inclusief een duidelijk uitgeschreven Code of Ethics op haar website. 
 • Check naast haar website ook haar Instagram profiel voor tips om de queen van je eigen leven te worden.

Magistrale e-mails als hefboom

Mijn hefboom is mijn nieuwsbrief. Daarom ben ik super enthousiast om met een nieuwe cohorte Inbox Rebels aan de slag te gaan vanaf 30 mei.
Voor deze editie ga ik bewust het aantal inschrijvingen limiteren. Want het wordt meer dan een online cursus over e-mailmarketing. Het wordt een onderdompeling, een immersieve ervaring. We gaan samen schrijven tegen de sterren op en ik ga je coachen in een beperkte groep.

Zet je dus nu op de wachtlijst zodat je het niet mist. 

Viva la Revolución, baby!

Hopelijk heb ik je aan het denken gezet en goesting gegeven om te groeien en te bloeien op jouw eigenwijze manier. Samen zijn we revolutionair impactvol en veranderen we de wereld, van binnenuit. Hashtag World Domination en al!

Revoluties breng je niet alleen op gang én het is ook veel plezanter om samen op de barricades te staan. Daarom wil ik je vragen: abonneer je op deze podcast, deel ‘m met je BFF’s of je eigen wolfpack, en laat een review achter waar je naar deze podcast luistert. 

Deel ‘em op de socials en tag me met @anouck_ampersand. Dan kan ik je een virtueel vuistje geven en vinden ook andere Rebels With a Cause ook hun weg naar meer vrijheid.

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!