Podcast

#43 Zelfdiscipline maakt niet zalig

September 1, 2023

Al mijn hele leven lang word ik geprezen voor mijn doorzettingsvermogen en discipline. Dat is nu eenmaal een karaktertrek die goed in de markt ligt in onze maatschappij. Maar: puur op wilskracht een weg banen door je werk en leven heeft ook een kost. Als je dag in dag uit op je tanden moet bijten om je werk gedaan te krijgen, dan is dat namelijk dodelijk vermoeiend. En je wordt er ook niet bepaald vrolijk van. Kan het ook anders? Kan je ook zonder ijzeren wil iets bereiken? Ik ben overtuigd van wel. Hoe precies, hoor je in deze aflevering.

DIT ZIJN EEN PAAR JUICY BITS OM DUIMEN EN VINGERS VAN AF TE LIKKEN IN DEZE AFLEVERING:

  • Ik vertel je over mijn pijngrens waarvan in de wandelgangen gefluisterd wordt dat die 4 keer hoger ligt dan die van een gemiddelde sterveling.
  • Ik stel in vraag waarom (zelf)discipline en doorzettingsvermogen zo geprezen worden in onze maatschappij.
  • Ik serveer deze quote van Jim Rohn. “There are two types of pain you will go through in life: the pain of discipline and the pain of regret. Discipline weighs ounces, while regret weighs tons.” Ik vertel er meteen ook bij wat ik er zo fout aan vind.
  • Discipline kan zeker veel opbrengen maar het heeft ook een kost, en daarover wordt nauwelijks gesproken.
  • Which begs the question: kan het ook anders? Kan je ook succesvol zijn zonder jezelf elke dag af te jakkeren en dood te duwen?
  • Ik onthul welke 3 basisprincipes ik hanteer om shit done te krijgen zonder dat ik constant op wilskracht een beroep moet doen.

HIER VIND JE ALLE LINKS, TOOLS & RESOURCES DIE IK VERMELDDE:

COMING SOON

Er komt binnenkort een vervolg op de online cursussen Baas Over Eigen Tijd en Tijdsbaas XL. Tem je tijdsbesteding en leid het leven waar je goesting in hebt. Jouw leven, jouw regels. Je kan je alvast op de wachtlijst zetten, dan hoor je als eerste als de deuren open gaan en maak je kans op speciale bonussen!

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!