Podcast

#44 Mag het nog deugd doen? Plezier in werk en leven met Griet Alice en Koen van Full of Wonder

September 15, 2023

Mag het nog deugd doen? Plezier in het werk en leven met Griet Alice en Koen van Full of Wonder

Als ondernemers hebben we vaak de mond vol van groei: hoe kan het grootser, hoe doen we meer, hoe maken we meer omzet? Daar is op zich helemaal niks mis mee. Alleen zitten er vaak wat addertjes onder het gras. Ten eerste is voor dat soort economische groei vaak ook een persoonlijke groei nodig. Hoe meer winst je vangt, hoe meer wind je vangt. Kan jij die windstoten en stormen wel aan?

Anderzijds kan je je de vraag stellen: is dat wel wat ik wil? Ik zie heel veel ondernemers klakkeloos dat soort doelen nastreven, zichzelf kapot werken om daar te geraken om dan te merken dat ze voldoening mankeren. All work and no pleasure – is dat dan wat we kiezen om te doen met die fel begeerde vrijheid waar we als ondernemer zogezegd bakken van hebben?

En ten tweede: heel veel ondernemers weten eigenlijk niet goed wat ze zelf willen. Ze kunnen hun eigen verlangens nog moeilijk onderscheiden van wat ze denken te horen te verlangen. Ze doén vooral heel veel. Maar all the feels voelen, stilstaan en eens goed in de spiegel kijken? That is some scary shit! Gelukkig krijg ik in deze aflevering het gezelschap van twee ervaren ondernemers die helemaal thuis zijn in de wereld van voelen, plezier en genot: Koen en Griet Alice van Full of Wonder.

DIT ZIJN EEN PAAR JUICY BITS OM DUIMEN EN VINGERS VAN AF TE LIKKEN IN DEZE AFLEVERING:

  • Ontdek hoe zowel Koen als Griet Alice hun succesvolle corporate carrière compleet omgooiden en een heel andere kant van zichzelf ontdekten.
  • Ze vertellen openhartig hun origin story en hoe ze van van de excellekes en de KPI’s naar relaties en emoties gingen en van hoofd naar hart en lichaam.
  • Ze vertellen vol vuur waarom het onderscheid tussen privé en professioneel, werk en leven er volgens hen een artificieel onderscheid is.
  • We hebben het ook over andere hokjes: die van wat het betekent om een goeie professional te zijn en hoe we binnen de lijntjes kleuren die voor ons uitgetekend zijn door systemen als het patriarchaat en hustle culture.
  • We raken aan de rol van plezier in werk en leven en hoe zoveel mensen (en vooral vrouwen) vaak compleet gedeconnecteerd zijn van zichzelf en wat ze echt willen.
  • Griet Alice en Koen vertellen in geuren en kleuren over Tantra in the Boardroom.

HIER VIND JE ALLE LINKS, TOOLS & RESOURCES DIE IK VERMELDDE:

  • Lees alles over de al dan niet wilde plannen en projecten van Griet Alice en Koen op hun website.
  • Je kan ook luisteren naar hun podcast Bedrijf De Liefde, waarvan ik samen met hen de eerste aflevering mocht inblikken.

COMING SOON

Op 26 september geef ik een nieuwe workshop “Goalsetting voor strevers & perfectionisten“. Als je goede voornemens om het anders aan te pakken nu al hopeloos lijken en je je overweldigd voelt door de doelen die je jezelf stelde, dan is deze workshop waarin we de druk van de ketel halen geknipt voor jou. En het is helemaal gratis. Meld je snel hier nog aan.

+ toon Comments

- Hide Comments

Reageer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!