Ampersand Business School - Blog en Podcast Shownotes

Op de Ampersand blog vind je de tools die je nodig hebt om online brokken te maken. Zet content marketing, storytelling en slimme copywriting in om te  verbinden met je tribe en je online shizzle te verkopen als zoete broodjes.

Laat het mij uitleggen in mensentaal.

ONLINE MARKETING MOEILIJK?

ontdek de laatste posts >>

Een opvatting die vaak speelt bij mede-freedompreneurs is: je moet vooral niet te veel plannen. Want plannen en vrijheid, dat zijn geen vrienden. Nee joh! Lekker spontaan je neus volgen, go with the flow en al.
Ik ben overtuigd van het tegenovergestelde, dat plannen en vrijheid net wel hand in hand gaan.
Maar hoe zit dat dan, met dat plannen en die vrijheid? Je ontdekt het in deze podcast episode.

lees verder >>

Doodsangsten. Dat is wat ik vroeger zou uitgestaan hebben als ik een onpopulaire opinie de wereld instuurde en daar vervolgens op aangesproken werd.

Voor een recovering people pleaser als ikzelf was dat immers lang hét allerergste: tegenvallen. Teleurstellen. Niet door de hele wereld leuk gevonden worden. De horror!

lees verder >>

De mythe die we in deze episode busten: een online programma is dé oplossing voor al je problemen. Het is een soort magische passief inkomen toverformule die voor iedereen werkt. Er wordt veel onzin verteld over online programma’. Dat er een gigantisch potentieel in zit, dat is voor mij kristalhelder. Wat ik jou in deze episode wil helpen helder krijgen, is of een online programma iets voor jou is of niet. Want – daar moeten we eerlijk in durven zijn – het is niet voor iedereen weggelegd.

lees verder >>

“Dat vind ik het leuke eraan, het is een cursus over cursussen maken, en de manier waarop dat zij haar Launch Rebels lanceerde zag ik al: dat zit goed in elkaar, dus dan gaat de cursus ook wel goed in elkaar zitten. Dan kan ik het ook aanpakken zoals ik het wil hebben.”
TREES ACCOU – OP NE ZONDAG

lees verder >>

“De cursus is sowieso zijn geld waard. Het is een investering. Ik ben iemand die veel investeert in haar eigen bedrijf. Ik heb ook trajecten die dubbel en 3 keer zoveel kosten bij andere ondernemers aangeschaft, en value for money-wise is dit een koopje.”
ROMINA VERWICHTE – VROUWENCOACH ROMINA

lees verder >>

”Wat ik heel verfrissend vond dat waren de verschillende launch stijlen. Ik heb altijd heel veel moeite met verkopen. Ik vind dat het moeilijkste in mijn business wat er bestaat, dat verkopen. Ik heb zelf ook een gruwelijke hekel aan de gladde verkoper, ik loop daar echt van weg. Het verfrissende aan de Launch Rebels zijn verschillende launch stijlen die helemaal niet voelen als: ik ben hard selling aan het doen. Het voelt voor mij echt heel erg als: ik kan u helpen, ik wil u heel graag helpen. Ik doe ook in mijn business puur wat ik heel graag doe, en dat kan ik ook uitdragen door wat ik geleerd heb in Launch Rebels, en door die verschillende stijlen en door het feit dat ge niet teveel moet, en dat het gewoon allemaal op uw eigen manier kan.”
MIET BAMPS – UNCLOUDED

lees verder >>

”Ik geloof er heel sterk in dat als je zo’n programma als Launch Rebels niet volgt dat je geen succesvolle online business kunt runnen. Dus ik zou dat zeker aanraden want je moet gewoon die structuur hebben. In het wilde weg beginnen, dat gaat gewoon niet. Bij mij is het nu al aan het werk, het vervolg, en het brengt gewoon zijn geld op. Dus ik zou Launch Rebels zeker aanraden.”
ILSE DIELTJENS – FINANCIËLE ONDERNEMINGSCOACH

lees verder >>

To launch or not to launch… Dat is de case die ik vandaag in de weegschaal van Vrouwe Justitia leg. Want kunnen we nu voor eens en altijd beslissen wat beter is: een online cursus op evergreen zetten of lanceren?

lees verder >>

Haar voornaamste karaktertrekje?
Ze trok quasi alles wat ik deed of zei instant in vraag.

Liefst in snerende, scherpe bewoordingen.
Oogrollen gratis ende voor niks erbij!

“Slechtste idee ever, Meier.”
“Het trekt weer eens op niets. Kan jij nu eens nooit iets goed doen?”
“Je gaat dàt toch niet doen!”.
“Wat gaan de mensen wel niet zeggen?!”.
​”They’re gonna hate you for it…”

lees verder >>

Jezelf klein houden, je eigen succes en groei – al dan niet bewust – saboteren, … het is een fenomeen dat schering en inslag is bij heel wat onderneemsters.
Iedereen kent het duiveltje dat opduikt op je schouder, telkens als je grootse of wilde plannen hebt. In deze Rebel Rant onderzoek ik de 5 manieren waarop jij jezelf klein houdt. En ik vertel je wat je eraan kan doen om je innerlijke criticus het zwijgen op te leggen en van zelfsabotage naar zelfvertrouwen te gaan.

lees verder >>

Een rush van adrenaline door de aderen.
Haren in de nek die rechtstaan.
Een tinteling over mijn rug.
En… ZIJN DAT VLINDERS?!

Voor je denkt dat ik een affaire begonnen ben of een of andere crush beleef: stop de roddelpersen!

Die warm, fuzzy feelings werden door een geheel ander fenomeen veroorzaakt.

lees verder >>

3/4 van een doosje kruidenbonbons van een niet nader te noemen merk dat doet denken aan een populaire slasoort.
Een paar liter water.
En om de 4 uur een Dafalganneke.

Ziehier waarop ik de voorbije dagen overleefd heb, terwijl ik één of andere ziekte probeerde af te weren.

Je begrijpt meteen waarom deze mail geen ellenlang epistel bestrijkt.

lees verder >>

Een duivels experiment dat volgens veel ondernemers niet mogelijk is, en al zeker not done? Count me in!
Toch was het met een beetje FOMO dat ik begon aan mijn Instabattical, maar het werd JOMO. Luister en ontdek welke zotte resultaten het mij opleverde in de nieuwe aflevering van Ampersand Rebel Rants!

lees verder >>

“Oh, u bent hier voor het werk?”​

Haar bambi-achtige ogen werden op slag met medelijden vervuld en ze sloeg haar lange wimpers neer. 🦌

“Dat is dan weer minder, natuurlijk.”

Ik was net met de receptioniste van het hotel aan de obligate small talk geslaan. Ze had me plichtsbewust ingelicht over de uren van het ontbijt en waar de lift precies zat. Ik had dan weer gedeeld dat ik niet voor eerst in Nederland was (euh… okaaaaay) maar wel voor het eerst Utrecht bezocht.

lees verder >>

“Soms zie ‘k je zo gèren dat ‘t zeer doet. Weet je gie dadde?

​Aan het woord is (ambe)tante Carine – Rientje voor de vrienden, al zijn dat er precies niet zoveel – uit de Vlaamse hitserie Nonkels.

(Tussen ons gezegd en gezwegen: als je al een aflevering meepikte, dan viel je ongetwijfeld op dat de spieren die verantwoordelijk zijn voor het doen rollen van Carines ogen overuren maken en dat ze niet meteen het meest aaibare personage is.)

lees verder >>

Klaar voor een feministische kijk op productiviteit? Luister en ontdek hoe je ongegeneerd rust inbouwt in je planning én je hoofd.

lees verder >>

Meters tagliatelle.
Ettelijke liters wijn van Lambrusco druiven.
En wat voelt als kilo’s parmigiano reggiano.

Dat probeerde ik vorige week te verteren, toen we na het culinair orgasme dat Bologna heet terugkeerden naar onze nederige stulp.

Hoe kan je zoiets beter doorspoelen dan met een espresso doppio of vier en de weekendkrant van een paar dagen oud?

lees verder >>

Twee perongelukschrijfsters op een hoop.

Dat is de nagelnieuwe podcast episode in een notendop.

Want net zoals mijn gast van vandaag droomde ik als kind van een leven als schrijfster. De nieuwe Astrid Lindgren of Thea Beckman worden? Dat zag ik al helemaal voor me.

lees verder >>

Hanne Luyten, het brein achter onder meer het succesvolle prentenboek Wilma Wonder, vertelt in geuren en kleuren over haar parcours als ondernemer – inclusief builen en blutsen – en over de kracht van een boek om je eigen verhaal met de wereld te delen.

lees verder >>


“Ik ga heel eerlijk met je zijn, Anouck: ik vind het verwarrend wat je doet.” BAM. Die kwam recht binnen.

​Instant alle feels. ​
🤯 Ontkenning. (Verwarrend? Ik? No way. Jij snapt het gewoon niet.)
🤯 Kwaadheid. (Wie dénkt ze wel dat ze is?)
🤯 Gekrenkt ego. (Ik ben hier wel de expert hé!)
🤯 Twijfel. (Zou ze toch een punt hebben? Neeeee toch?).
🤯 En uiteindelijk: aanvaarding. (Ja, lap. Ik heb het vlaggen.)

lees verder >>

Ik hou het kort vandaag want de kans bestaat dat je er net als ik een brugdag van maakt. Hoe dan ook, ik hoop dat jouw planning er een ietsiepietsie rustiger uit ziet dan de mijne, want ik ontvang hier straks 16 kinderen onder de tien jaar voor een verjaardagsfeestje. #whatwasithinking

lees verder >>

Start met mijn gratis mini-training en ontdek meteen welke marketing-moetjes je met een gerust hart overboord kan zwieren.

Ook succes boeken?

    Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

    Ben je niets vergeten?

    Hé, jij daar!