Ampersand Business School - Blog en Podcast Shownotes

Op de Ampersand blog vind je de tools die je nodig hebt om online brokken te maken. Zet content marketing, storytelling en slimme copywriting in om te  verbinden met je tribe en je online shizzle te verkopen als zoete broodjes.

Laat het mij uitleggen in mensentaal.

ONLINE MARKETING MOEILIJK?

ontdek de laatste posts >>

In deze episode duik ik onder de oppervlakte, op zoek naar de vraag achter de vraag. Want is een marketingprobleem wel echt een marketingprobleem?
Of ligt het issue eerder bij je aanbod?
Marketing is zinloos als er iets schort aan je aanbod.
Voel je dat er bij jou iets wringt? Dan is dit de podcast voor jou. Je ontdekt de belangrijkste redenen waarom het misloopt met je aanbod, en hoe je dat oplost.

lees verder >>

Als ik zeg dat we in een snel veranderende wereld leven, dan is dat wellicht een open deur in trappen. En toch. Het valt mij de laatste tijd steeds meer op dat sommige inzichten in snel tempo transformeren van “een opinie die enkel door marginalen en licht gestoorden wordt aangehouden” naar “behorend tot de canon der Vlaamsche waarheden waar zelfs ons tante Rita haar *90s style* wenkbrauwen niet meer voor optrekt”.

lees verder >>

Dat is wat je doet als je luistert naar mijn geheime podcast Ampersand Unplugged. Dat is namelijk waar ik volledig ongecensureerd, tongue in cheek-gewijs mijn mening in niet mis te verstane bewoordingen spui over alles wat zich voor en achter de schermen van mijn werk en leven afspeelt.

lees verder >>

In deze episode trek ik serieus van leer tegen een wijdverspreid fenomeen in ondernemersland: business goeroes! Hoe herken je ze in het wild? En hoe zorg je ervoor dat je niet aan hen ten prooi valt? Listen & find out!

lees verder >>

Een beetje verbaasd, op z’n minst.
En misschien ook wat ongerust.

Zo schat ik de gevoelens in van de organisatoren van The Conference toen ze hoorden dat ik liever niet op de tonen van Girls (who run the world?!) van Beyoncé het podium wou betreden.

lees verder >>

“Ge haalt er sowieso iets uit. Ik denk dat het ook logisch is dat niet alles 100% hoeft te kloppen. Je neemt er sowieso iets uit dat voor jou werkt. Ik denk dat dat het belangrijkste is. En daarnaast zou ik zeker ook zeggen tegen mensen die geïnteresseerd zijn: why not? Het is gewoon fun. Het is leuk. Het hoeft niet allemaal zo afgelijnd en binnen een hoekje, ik hou daar niet van. Doe maar lekker zot. Maar er zit ook verdomd veel meer achter. Het is niet zomaar. Het is onderbouwd.”
ISOLDE WILLEMS – BINNENDOOR

lees verder >>

“Ik toon me nu zoals ik echt bent terwijl ik vroeger op zoek ging naar regeltjes binnen contentmarketing. Nu heb ik waarden gevonden waar ik mijn content kan aan ophangen. En daarover vertel ik vanuit mijn eigen ik, en niet meer vanuit wat de wereld verwacht. Ik merk dat ik daardoor ook de juiste klanten krijg. En dat heb ik echt te danken aan Content Rebels.”
NATHALIE VERDONCK – TERRE DU NORD

lees verder >>
Content-Rebels-Testimonial-Nathalie-Verdonck-Ampersand-Business-School-low-3

“Anouck motiveert door wie dat ze is en wat dat ze predikt, maar niet van het is van te moeten. En het heeft ook effect. Vooral dat. Dus het is niet alleen het je goed voelen en je contentstrategie dat je volgt, maar ook dat het wat oplevert. En dan komen die volgers en die reacties wel, en die klanten wel.”
JOKE HIMPENS – PRACTICAL JOKE

lees verder >>

“Ik heb altijd in bedrijven gewerkt dus mijn team, of het bedrijf, mijn klanten, dat waren degenen die moesten shinen. Toen dat ik ondernemer werd was mij al snel duidelijk dat ik zelf naar de voorgrond zou moeten komen. Ik wist eigenlijk niet goed hoe ik daar aan moest beginnen.”
ELS NIEMEGEERTS – BUSINESSCOACH

lees verder >>

Een bijzondere aflevering waarin ik de boodschap die ik in mijn keynote speech gaf op The Conference nog eens herhaal voor iedereen die er niet live bij kon zijn. Ik neem je mee in mijn betoog, want de boodschap is te belangrijk en de misvattingen die eraan moesten geloven, zijn wijdverspreid en woekeren misschien ook tussen jouw oren. Tijd om ze een kopje kleiner te maken, zodat jouw bedrijf niet kopje onder gaat terwijl jij de andere kant op kijkt.

lees verder >>

”Wat ik heel verfrissend vond dat waren de verschillende launch stijlen. Ik heb altijd heel veel moeite met verkopen. Ik vind dat het moeilijkste in mijn business wat er bestaat, dat verkopen. Ik heb zelf ook een gruwelijke hekel aan de gladde verkoper, ik loop daar echt van weg. Het verfrissende aan de Launch Rebels zijn verschillende launch stijlen die helemaal niet voelen als: ik ben hard selling aan het doen. Het voelt voor mij echt heel erg als: ik kan u helpen, ik wil u heel graag helpen. Ik doe ook in mijn business puur wat ik heel graag doe, en dat kan ik ook uitdragen door wat ik geleerd heb in Launch Rebels, en door die verschillende stijlen en door het feit dat ge niet teveel moet, en dat het gewoon allemaal op uw eigen manier kan.”
MIET BAMPS – UNCLOUDED

lees verder >>

Silke Desaever is diëtiste en lactatiekundige met een plan. Nu toch. Voor Content Rebels deed ze maar wat en dat zoog alle energie uit haar lijf.

lees verder >>

Annelies Fraeyman maakt als Illustralies prachtige illustraties voor bedrijven en verkoopt haar eigen wenskaarten. Maar in haar content miste ze een doel en een duidelijke strategie. Daar heeft ze met Content Rebels verandering in gebracht.

lees verder >>

Voor Natalie kwam Content Rebels precies op het juiste moment. Ze stond er voor het eerst alleen voor als onderneemster en voelde zich overweldigd. Dit traject had alles wat ze nodig had om haar zaak Virtueel Natalie op een stevige basis op te starten.

lees verder >>

Ann Alice De Schoenmaeker volgde Content Rebels twee keer: de eerste keer om haar zaak VA Wonderland te lanceren en de tweede keer toen ze haar aanbod volledig omgooide van virtual assistant naar podcast manager.

lees verder >>

Het zijn rare tijden. Met alles wat er gaande is, lijkt de wereld een beetje op z’n kop te staan. Door de onzekerheid leven mensen met de handrem op, en ik merk dat er ook bij veel ondernemers een enorme zenuwachtigheid is.
In deze aflevering doe ik je – onverbeterlijke positivo die ik ben – uit de doeken wat mijn persoonlijke strategie is om hiermee om te gaan.

lees verder >>

Niet durven vragen wat je wil, kan wel eens problemen opleveren in je bedrijf, en in je privéleven. Daarom heb ik voor deze aflevering de hulp ingeschakeld van Stephanie Blommaert, een experte in onderhandelen. Samen busten we de mythe dat je een pitbull of een bitch moet zijn om goed te onderhandelen, of dat het louter draait om cijfers en rationele argumenten. En je krijgt ook een shitload praktische tips om te vragen wat je wil.

lees verder >>

Ik geloof niet in de mythe dat vrouwen er sowieso op uit zijn om elkaar met ellebogen en stilettos uit de weg te ruimen. Dat samenwerken met andere vrouwelijke onderneemsters onmogelijk zou zijn. En dat vriendschappen tussen vrouwen per definitie slangenkuilen zijn. Maar er zijn wel redenen waarom dat vaak zo afgeschilderd wordt en waarom het een soort self-fulfilling prophecy lijkt. En daar wil ik graag wat dieper induiken in deze aflevering.

lees verder >>

In dit tweede deel van het tweeluik over je zenuwstelsel, stress en de fight or flight reflex die marketing bij jou kan triggeren, focus ik op hoe je kan omgaan met de verschillende stress responses (fight, flight, freeze & fawn).

lees verder >>

In deze podcast episode en de volgende – yep dit marketing taboe is so juicy dat ik er twee afleveringen aan wijd – heb ik het over een paar topics waar amper over gesproken wordt in marketingland. Jouw zenuwstelsel, de fight or flight reflex, en de stress cyclus.
Want jawel, marketing kan fysieke stress veroorzaken in je lichaam én voor serieuze mindfucks zorgen.
Klaar voor een mental breakthrough die zwaar de moeite is en je gaat verder helpen in je business?

lees verder >>

Een opvatting die vaak speelt bij mede-freedompreneurs is: je moet vooral niet te veel plannen. Want plannen en vrijheid, dat zijn geen vrienden. Nee joh! Lekker spontaan je neus volgen, go with the flow en al.
Ik ben overtuigd van het tegenovergestelde, dat plannen en vrijheid net wel hand in hand gaan.
Maar hoe zit dat dan, met dat plannen en die vrijheid? Je ontdekt het in deze podcast episode.

lees verder >>

Start met mijn gratis mini-training en ontdek meteen welke marketing-moetjes je met een gerust hart overboord kan zwieren.

Ook succes boeken?

    Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

    Ben je niets vergeten?

    Hé, jij daar!