Op de Ampersand blog vind je de tools die je nodig hebt om online brokken te maken. Zet content marketing, storytelling en slimme copywriting in om te  verbinden met je tribe en je online shizzle te verkopen als zoete broodjes.

Laat het mij uitleggen in mensentaal.

ONLINE MARKETING MOEILIJK?

ontdek de laatste posts >>

Een podcast maken: hoe doe je dat? Je kan er niet meer omheen: wil je vandaag je eigen podium innemen, je expertise delen en je zegje doen zonder afgeknipt te worden door een advertentie voor organic hondenbrokken, dan MOET je je eigen podcast beginnen.

lees verder >>
Een podcast maken bracht me al zoveel, onder andere deze prestigieuze podcast award!

Het is het gangbare advies in ondernemersland: als je echt impact wil maken en wil groeien, dan kan je het niet alleen. Dan moet je een team hebben.
Wat niemand zegt is dat zo’n team met een hele set aan extra uitdagen komt, en dat een team uitbouwen eigenlijk helemaal geen must is, en zelfs geheel optioneel is.
Ik vertel je in deze aflevering heel openhartig over hoe ik een very small but mighty team van freelancers opgebouwd heb, en ook hoe ik daaraan voorafgaand mijn bedrijf bijna in de vernieling reed door wel een gigantisch team in te huren.

lees verder >>

Deze week opnieuw een gast in de podcast. Sara Logghe is Podcast Coach & Creative. We nemen je als ware podcast nerds in deze episode mee in onze gemeenschappelijke liefde voor het podium.
Maar deze aflevering is niet alleen een liefdesverklaring, we geven je meer dan een lijstje met onze beste podcast tips.
Want podcasts consumeren aan de lopende band, dat is één iets. Er zelf maken, dat is nog iets anders. Sara verklapt je de ingrediënten van een goede podcast. Wat maakt dat je zegt “daar wil ik absoluut naar luisteren” of “thanks, but no thanks”? Je ontdekt het in deze episode.

lees verder >>

In deze episode spreek ik met Celien Rombouts, diëtiste en intuïtief eten coach, wiens ultieme droom het is om vrouwen voorgoed komaf te laten maken met diëten. Een straffe jonge onderneemster met een sterke boodschap, die radicaal zichzelf is en het aandurft om de gangbare normen in vraag te stellen. Luister en ontdek de parallellen in ons werk, hoe we beiden op de barricaden staan voor jezelf omarmen zoals je bent én jezelf ook durven laten zien zoals je bent.

lees verder >>

Voor deze speciale podcast reeks besloot ik een experiment op te zetten. Ik trok samen met een bende Content Rebels naar Studio Morris in Aalst. Voor een feestje, en een experiment. Ik vroeg me af wat er zou gebeuren als ik hen, zonder enige voorbereiding, voor mijn micro zou plaatsen om samen een podcast op te nemen.
Het resultaat is een volledige reeks van 7 interviews, openhartig, binnenkijkend in de businesses en levens van onderneemsters. Het leven zoals het is: de solopreneur. Dit is deel 7.

lees verder >>
Kimberly Van der Taelen van Chaos Terminator

Voor de meeste afleveringen van Rebel Rants trek ik mij in eenzame opsluiting terug in mijn opnamestudio, maar voor deze speciale reeks besloot ik een experiment op te zetten.Wat zou er gebeuren als ik op de graduation party van de nieuwe lichting Content Rebels, diezelfde Content Rebels, zonder enige voorbereiding, voor mijn micro zou plaatsen om samen een podcast op te nemen? En voor dit gesprek deed ik er nog een schepje bovenop en installeerden we ons in de tuin.
Het resultaat is een volledige reeks van 7 interviews, openhartig, binnenkijkend in de businesses en levens van onderneemsters. Het leven zoals het is: de solopreneur. Dit is deel 6.

lees verder >>

Ik trok samen met een bende Content Rebels naar Studio Morris in Aalst voor een feestje, en een experiment… Ik vroeg me af wat er zou gebeuren als ik hen, zonder enige voorbereiding, voor mijn micro zou plaatsen om samen een podcast op te nemen.
Het resultaat is een volledige reeks van 7 interviews, openhartig, binnenkijkend in de businesses en levens van onderneemsters. Het leven zoals het is: de solopreneur. Dit is deel 5.

lees verder >>

Voor de meeste afleveringen van Rebel Rants trek ik mij in eenzame opsluiting terug in mijn opnamestudio, maar voor deze speciale reeks deed ik eens wat anders. En ik deed dat niet alleen. Ik trok samen met een bende Content Rebels naar Studio Morris in Aalst, en ik vroeg me af wat er zou gebeuren als ik hen, zonder enige voorbereiding, voor mijn micro zou plaatsen om samen een podcast op te nemen. Het resultaat is een volledige reeks van 7 interviews, openhartig, binnenkijkend in de businesses en levens van onderneemsters. Het leven zoals het is: de solopreneur. Dit is deel 4.

lees verder >>

Ondernemen is experimenteren. Dingen uitproberen. Met dit specifieke experiment wilde ik bewijzen dat iedereen kan podcasten. Ik liet de Zillebeekse velden even achter mij, trok samen met een bende Content Rebels naar Studio Morris in Aalst, en ik vroeg me af wat er zou gebeuren als ik hen, zonder enige voorbereiding, voor mijn micro zou plaatsen om samen een podcast op te nemen.
Het resultaat is een volledige reeks van 7 interviews, openhartig, binnenkijkend in de businesses en levens van onderneemsters.
Het leven zoals het is: de solopreneur. Dit is deel 3.

lees verder >>

Voor deze speciale podcast reeks besloot ik een experiment op te zetten. Ik verliet mijn eenzame opnamestudio in Zillebeke, trok samen met een bende Content Rebels naar Studio Morris in Aalst, en ik vroeg me af wat er zou gebeuren als ik hen, zonder enige voorbereiding, voor mijn micro zou plaatsen om samen een podcast op te nemen.
Het resultaat is een volledige reeks van 7 interviews, openhartig, binnenkijkend in de businesses en levens van onderneemsters. Het leven zoals het is: de solopreneur. Dit is deel 2.

lees verder >>

Ik trok samen met een bende Content Rebels naar Studio Morris in Aalst. We vierden er hun graduation van mijn A tot Z online programma in rebelse content marketing, en ik vroeg me af wat er zou gebeuren als ik hen, zonder enige voorbereiding, voor mijn micro zou plaatsen om samen een podcast op te nemen.
Het resultaat is een volledige reeks van 7 interviews, openhartig, binnenkijkend in de businesses en levens van onderneemsters. Het leven zoals het is: de solopreneur. Dit is deel 1.

lees verder >>
Silvie van Kdenza

In deze aflevering wordt Anouck geïnterviewd door Ann Alice, de podcast manager van Ampersand Rebel Rants. Live in Studio Morris in Aalst, op de Graduation Party van de nieuwe lichting Content Rebels. We blikken vooruit op 2023 en hebben het over wat er ons te wachten staat in ondernemersland, in marketing en daarbuiten.

lees verder >>

In deze episode… nog meer bloopers en blunders. Ik deelde er al een hele hoop – zowel van mezelf als van luisteraars – in de vorige episode (aflevering 23). Daar kwam enorm veel respons op. Dus voilà: deel 2. Met nog meer cringe en zelfbeklag, maar vooral leren van de afgedraaide wielen en epic fuckups die ons vorig jaar te beurt vielen.

lees verder >>

Het is de tijd van het jaar voor lijstjes en overzichten. Dat zette mij aan om ook mijn eigen jaaroverzicht te maken. Maar dan niet de Instagrammable versie met alleen de highlights. Wel eentje die wat tegendraadser is, waarin ik mijn grootste fuckups en epic fails deel.
Ik ga met de billen bloot en vertel je in geuren en kleuren over alle wielen die afdraaiden het afgelopen jaar. En – spoiler alert – dat waren er wel een paar…

lees verder >>

Heel wat ondernemers worstelen met hun aanbod omdat te veel ideeën hebben. Het niet willen of kunnen kiezen is de eeuwige struggle van de creatieve generalist. Ik herken het keihard, en ook voor mijn gast in deze aflevering is het dagelijkse kost. Silvia Derom is coach, trainer, auteur en professionele ontwarrer. We praten over keuzestress en andere kwaaltjes van de creatieve generalist, en over hoe je talenten omarmen je helpt om door het bos de bomen te zien.

lees verder >>

In deze episode duik ik onder de oppervlakte, op zoek naar de vraag achter de vraag. Want is een marketingprobleem wel echt een marketingprobleem?
Of ligt het issue eerder bij je aanbod?
Marketing is zinloos als er iets schort aan je aanbod.
Voel je dat er bij jou iets wringt? Dan is dit de podcast voor jou. Je ontdekt de belangrijkste redenen waarom het misloopt met je aanbod, en hoe je dat oplost.

lees verder >>

Als ik zeg dat we in een snel veranderende wereld leven, dan is dat wellicht een open deur in trappen. En toch. Het valt mij de laatste tijd steeds meer op dat sommige inzichten in snel tempo transformeren van “een opinie die enkel door marginalen en licht gestoorden wordt aangehouden” naar “behorend tot de canon der Vlaamsche waarheden waar zelfs ons tante Rita haar *90s style* wenkbrauwen niet meer voor optrekt”.

lees verder >>

Dat is wat je doet als je luistert naar mijn geheime podcast Ampersand Unplugged. Dat is namelijk waar ik volledig ongecensureerd, tongue in cheek-gewijs mijn mening in niet mis te verstane bewoordingen spui over alles wat zich voor en achter de schermen van mijn werk en leven afspeelt.

lees verder >>

In deze episode trek ik serieus van leer tegen een wijdverspreid fenomeen in ondernemersland: business goeroes! Hoe herken je ze in het wild? En hoe zorg je ervoor dat je niet aan hen ten prooi valt? Listen & find out!

lees verder >>

Een beetje verbaasd, op z’n minst.
En misschien ook wat ongerust.

Zo schat ik de gevoelens in van de organisatoren van The Conference toen ze hoorden dat ik liever niet op de tonen van Girls (who run the world?!) van Beyoncé het podium wou betreden.

lees verder >>

“Ge haalt er sowieso iets uit. Ik denk dat het ook logisch is dat niet alles 100% hoeft te kloppen. Je neemt er sowieso iets uit dat voor jou werkt. Ik denk dat dat het belangrijkste is. En daarnaast zou ik zeker ook zeggen tegen mensen die geïnteresseerd zijn: why not? Het is gewoon fun. Het is leuk. Het hoeft niet allemaal zo afgelijnd en binnen een hoekje, ik hou daar niet van. Doe maar lekker zot. Maar er zit ook verdomd veel meer achter. Het is niet zomaar. Het is onderbouwd.”
ISOLDE WILLEMS – BINNENDOOR

lees verder >>

Start met mijn gratis mini-training en ontdek meteen welke marketing-moetjes je met een gerust hart overboord kan zwieren.

Ook succes boeken?

    Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

    Ben je niets vergeten?

    Hé, jij daar!