Ampersand Rebel Rants - Podcast Anouck Meier

Dé podcast voor ambitieuze vrouwelijke ondernemers
en professionals

luister nu >>

Sjot onder de kont nodig? Ik deel 'em met plezier uit in Ampersand Rebel Rants

Ben je ondernemer geworden voor die leuke koffietas met #GIRLBOSS op, of om impact te maken op de wereld? Als je optie 2 kiest: welcome to my Rebel Rants! Ik maak deze podcast voor vrouwen die meer willen, voor de leaders die zich gewrongen voelen in de mannelijke mal van succes en die op hun eigen voorwaarden willen ondernemen. Ben jij ook compleet klaar met standaardoplossingen en ongeïnspireerde riedeltjes die niet op jouw maat (of gender) ontworpen zijn?

Say no more!


Want jij verdient een maximum aan tijd, goesting & vrijheid

Heb je jouw leven in loondienst omgeruild voor de droom om slaafs ieder uurtje vol te boeken en ja te knikken op elke aanvraag? Ik dacht het niet. Al liet ik mij ook aan de shoulds vangen toen ik mijn toga aan de haak hing: werken voor allesbehalve ideale klanten, mijn professionele imago ten allen tijde hoog houden en trouw mijn lidkaart van de UNIZO op zak hebben.

Dat heb ik gelukkig lang geleden kunnen loslaten. Ik maakte er mijn missie van het glazen ondernemersplafond aan diggelen te slaan. But it’s not a one woman job. Daarom wiI ik jou ook inspireren om je zaak succesvol & efficiënt te runnen, terwijl je leeft en werkt op jouw voorwaarden. Ook als ondernemer of ambitieuze professional verdien je het om je dagen in te richten zoals jij dat wil.

In Ampersand Rebel Rants neem ik je elke podcast-episode mee naar de rechtbank. Niet uit nostalgie naar mijn onberispelijke toga of gezellige confraters, wel om mistoestanden, mallen en mythes in de ondernemerswereld aan de kaak te stellen. Mindset en strategie maken de bulk van mijn bewijsvoering uit, met een flinke portie tough love.

Verwacht je niet aan een stijf betoog. Een luisteraar beschreef mijn energie ooit als “alsof er een lijntje coke voor je ligt”. Geen zorgen: er gebeurt niets strafbaars tijdens de opnames van deze podcast, tenzij je mijn uitbundige enthousiasme & expliciete feminisme misdadig inspirerend vindt natuurlijk.

100% bullshit free

take it away, anouck! >>
Deze vrouwen zoeken het verder dan de navelstaarderij van de Vlaamse ondernemerswereld:

Raving Reviews

ANNELIES SOMERS
"De manier waarop je het brengt, spreekt mij erg aan. Alsof ik naar een vriendin luister met veel kennis van zaken."
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
NELE  VAN EYKEN
"Anouck tackelt alle bullshit
en onzin die je jezelf
wijsmaakt."
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
VERONIEK DE LEENHEER
"Dank u Anouck. Ik ben zo blij dat ik gesprongen ben, en jouw vleugels hebben me alle kracht gegeven die ik nodig heb."
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
ROMINA VERWICHTE
"Efkes, Anouck. Dikke dikke merci 💜
gij maakt mijn leven en mijn werk 100 keer beter de laatste weken."
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
SOFIE DE KEYSER
"Je creativiteit en inspirerende vibes zijn tomeloos, Anouck!
Je bent een kanjer ☺️"

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
SANNE VAN HOOIMISSEN
"Ik ben je dankbaar om mijn vuur terug wakker te krijgen. Om me te doen inzien dat mijn zaak mij leefde."

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Dieper duiken? Luister hier naar alle afleveringen en check de shownotes!

Podcast episodes

luister nu >>

Klaar voor een feministische kijk op productiviteit? Luister en ontdek hoe je ongegeneerd rust inbouwt in je planning én je hoofd.

luister nu >>

Hanne Luyten, het brein achter onder meer het succesvolle prentenboek Wilma Wonder, vertelt in geuren en kleuren over haar parcours als ondernemer – inclusief builen en blutsen – en over de kracht van een boek om je eigen verhaal met de wereld te delen.

luister nu >>

“Own yourself before you can own the stage.” Dat is het motto van mijn gast in deze aflevering van Ampersand Rebel Rants, speaker coach Elizabeth Van den Bergh.

luister nu >>

E-mail dood en begraven? Verre van. Het is één van de broodjeaapverhalen die ik in deze vijfde aflevering van Ampersand Rebel Rants onderuithaal.

luister nu >>

Spreek de woorden marketing en strategie uit in één zin en bij veel ondernemers breekt het angstzweet uit. Maar toch is de vraag “hoe en waar verkondig je je Blijde Boodschap?” cruciaal als je niet wil dat je marketing in een nachtmerrie verandert.

luister nu >>

Social media lijkt voor veel ondernemers een absolute must. Meer nog: je komt over als een arme stakker of een hoogbejaarde als je niet op de Insta-trein hopt. I call bullshit on that! Je bedrijf afhankelijk maken van de algoritmes en grillen van Mark Zuckerberg en co is zelfs ronduit gevaarlijk. Het is nefast voor je relaties met je geliefden, je mentale gezondheid en nachtrust maar vooral: voor de bottomline van je bedrijf. Echt vrij ben je als ondernemer pas als je je eigen podium bouwt.

luister nu >>

Ondernemen en daarmee starten, er wordt over weinig onderwerpen zoveel zever in pakskes verkocht. In deze aflevering staan een reeks van die bullshit-adviezen in de beklaagdenbank. Je ontdekt waarom mijn buikgevoel één van mijn beste adviseurs is en waarom ik het businessidee “Wandelcoaching met Billie en Anouck” toch maar in de schuif laat liggen.

luister nu >>

In deze eerste aflevering vertel ik openhartig over hoe ik de mindfucks tackelde die in de weg zaten om ein-de-lijk de podcast te lanceren waar ik al zo lang op broedde.

review op checkpod
review op itunes
luister op spotify
luister op stitcher
luister op itunes


Mijn Rebel Rants zijn empowering & actionable. Zal het altijd zijn wat jij wil horen? No way, rosé!
Maar het zal net die sjot onder je kont zijn die je nodig hebt.
Say no more!


Maak je borst nat voor echte verhalen uit werk en leven en een pittige dosis ambitie.
luister op google
Stel je vraag op de podcast!

Een podcast, louter een monoloog? Ah nee!

Laat je vraag achter op mijn virtueel antwoordapparaat en misschien hoor je je vraag in je eigen stem dan wel terugkomen op de podcast!

stel je vraag >>
private podcast >>

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!