Ampersand Rebel Rants - Podcast Anouck Meier

Dé podcast voor ambitieuze vrouwelijke ondernemers
en professionals

luister nu >>

Sjot onder de kont nodig? Ik deel 'em met plezier uit in Ampersand Rebel Rants

Ben je ondernemer geworden voor die leuke koffietas met #GIRLBOSS op, of om impact te maken op de wereld? Als je optie 2 kiest: welcome to my Rebel Rants! Ik maak deze podcast voor vrouwen die meer willen, voor de leaders die zich gewrongen voelen in de mannelijke mal van succes en die op hun eigen voorwaarden willen ondernemen. Ben jij ook compleet klaar met standaardoplossingen en ongeïnspireerde riedeltjes die niet op jouw maat (of gender) ontworpen zijn?

Say no more!


Want jij verdient een maximum aan tijd, goesting & vrijheid

Heb je jouw leven in loondienst omgeruild voor de droom om slaafs ieder uurtje vol te boeken en ja te knikken op elke aanvraag? Ik dacht het niet. Al liet ik mij ook aan de shoulds vangen toen ik mijn toga aan de haak hing: werken voor allesbehalve ideale klanten, mijn professionele imago ten allen tijde hoog houden en trouw mijn lidkaart van de UNIZO op zak hebben.

Dat heb ik gelukkig lang geleden kunnen loslaten. Ik maakte er mijn missie van het glazen ondernemersplafond aan diggelen te slaan. But it’s not a one woman job. Daarom wiI ik jou ook inspireren om je zaak succesvol & efficiënt te runnen, terwijl je leeft en werkt op jouw voorwaarden. Ook als ondernemer of ambitieuze professional verdien je het om je dagen in te richten zoals jij dat wil.

In Ampersand Rebel Rants neem ik je elke podcast-episode mee naar de rechtbank. Niet uit nostalgie naar mijn onberispelijke toga of gezellige confraters, wel om mistoestanden, mallen en mythes in de ondernemerswereld aan de kaak te stellen. Mindset en strategie maken de bulk van mijn bewijsvoering uit, met een flinke portie tough love.

Verwacht je niet aan een stijf betoog. Een luisteraar beschreef mijn energie ooit als “alsof er een lijntje coke voor je ligt”. Geen zorgen: er gebeurt niets strafbaars tijdens de opnames van deze podcast, tenzij je mijn uitbundige enthousiasme & expliciete feminisme misdadig inspirerend vindt natuurlijk.

100% bullshit free

take it away, anouck! >>
Deze vrouwen zoeken het verder dan de navelstaarderij van de Vlaamse ondernemerswereld:

Raving Reviews

ANNELIES SOMERS
"De manier waarop je het brengt, spreekt mij erg aan. Alsof ik naar een vriendin luister met veel kennis van zaken."
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
NELE  VAN EYKEN
"Anouck tackelt alle bullshit
en onzin die je jezelf
wijsmaakt."
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
VERONIEK DE LEENHEER
"Dank u Anouck. Ik ben zo blij dat ik gesprongen ben, en jouw vleugels hebben me alle kracht gegeven die ik nodig heb."
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
ROMINA VERWICHTE
"Efkes, Anouck. Dikke dikke merci 💜
gij maakt mijn leven en mijn werk 100 keer beter de laatste weken."
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
SOFIE DE KEYSER
"Je creativiteit en inspirerende vibes zijn tomeloos, Anouck!
Je bent een kanjer ☺️"

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
SANNE VAN HOOIMISSEN
"Ik ben je dankbaar om mijn vuur terug wakker te krijgen. Om me te doen inzien dat mijn zaak mij leefde."

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Dieper duiken? Luister hier naar alle afleveringen en check de shownotes!

Podcast episodes

luister nu >>

In deze episode duik ik onder de oppervlakte, op zoek naar de vraag achter de vraag. Want is een marketingprobleem wel echt een marketingprobleem?
Of ligt het issue eerder bij je aanbod?
Marketing is zinloos als er iets schort aan je aanbod.
Voel je dat er bij jou iets wringt? Dan is dit de podcast voor jou. Je ontdekt de belangrijkste redenen waarom het misloopt met je aanbod, en hoe je dat oplost.

alle episodes >>
luister nu >>

In deze episode trek ik serieus van leer tegen een wijdverspreid fenomeen in ondernemersland: business goeroes! Hoe herken je ze in het wild? En hoe zorg je ervoor dat je niet aan hen ten prooi valt? Listen & find out!

luister nu >>

Een bijzondere aflevering waarin ik de boodschap die ik in mijn keynote speech gaf op The Conference nog eens herhaal voor iedereen die er niet live bij kon zijn. Ik neem je mee in mijn betoog, want de boodschap is te belangrijk en de misvattingen die eraan moesten geloven, zijn wijdverspreid en woekeren misschien ook tussen jouw oren. Tijd om ze een kopje kleiner te maken, zodat jouw bedrijf niet kopje onder gaat terwijl jij de andere kant op kijkt.

luister nu >>

Het zijn rare tijden. Met alles wat er gaande is, lijkt de wereld een beetje op z’n kop te staan. Door de onzekerheid leven mensen met de handrem op, en ik merk dat er ook bij veel ondernemers een enorme zenuwachtigheid is.
In deze aflevering doe ik je – onverbeterlijke positivo die ik ben – uit de doeken wat mijn persoonlijke strategie is om hiermee om te gaan.

luister nu >>

Niet durven vragen wat je wil, kan wel eens problemen opleveren in je bedrijf, en in je privéleven. Daarom heb ik voor deze aflevering de hulp ingeschakeld van Stephanie Blommaert, een experte in onderhandelen. Samen busten we de mythe dat je een pitbull of een bitch moet zijn om goed te onderhandelen, of dat het louter draait om cijfers en rationele argumenten. En je krijgt ook een shitload praktische tips om te vragen wat je wil.

luister nu >>

Ik geloof niet in de mythe dat vrouwen er sowieso op uit zijn om elkaar met ellebogen en stilettos uit de weg te ruimen. Dat samenwerken met andere vrouwelijke onderneemsters onmogelijk zou zijn. En dat vriendschappen tussen vrouwen per definitie slangenkuilen zijn. Maar er zijn wel redenen waarom dat vaak zo afgeschilderd wordt en waarom het een soort self-fulfilling prophecy lijkt. En daar wil ik graag wat dieper induiken in deze aflevering.

luister nu >>

In dit tweede deel van het tweeluik over je zenuwstelsel, stress en de fight or flight reflex die marketing bij jou kan triggeren, focus ik op hoe je kan omgaan met de verschillende stress responses (fight, flight, freeze & fawn).

alle episodes >>
luister nu >>

In deze podcast episode en de volgende – yep dit marketing taboe is so juicy dat ik er twee afleveringen aan wijd – heb ik het over een paar topics waar amper over gesproken wordt in marketingland. Jouw zenuwstelsel, de fight or flight reflex, en de stress cyclus.
Want jawel, marketing kan fysieke stress veroorzaken in je lichaam én voor serieuze mindfucks zorgen.
Klaar voor een mental breakthrough die zwaar de moeite is en je gaat verder helpen in je business?

luister nu >>

Een opvatting die vaak speelt bij mede-freedompreneurs is: je moet vooral niet te veel plannen. Want plannen en vrijheid, dat zijn geen vrienden. Nee joh! Lekker spontaan je neus volgen, go with the flow en al.
Ik ben overtuigd van het tegenovergestelde, dat plannen en vrijheid net wel hand in hand gaan.
Maar hoe zit dat dan, met dat plannen en die vrijheid? Je ontdekt het in deze podcast episode.

luister nu >>

De mythe die we in deze episode busten: een online programma is dé oplossing voor al je problemen. Het is een soort magische passief inkomen toverformule die voor iedereen werkt. Er wordt veel onzin verteld over online programma’. Dat er een gigantisch potentieel in zit, dat is voor mij kristalhelder. Wat ik jou in deze episode wil helpen helder krijgen, is of een online programma iets voor jou is of niet. Want – daar moeten we eerlijk in durven zijn – het is niet voor iedereen weggelegd.

luister nu >>

To launch or not to launch… Dat is de case die ik vandaag in de weegschaal van Vrouwe Justitia leg. Want kunnen we nu voor eens en altijd beslissen wat beter is: een online cursus op evergreen zetten of lanceren?

luister nu >>

Jezelf klein houden, je eigen succes en groei – al dan niet bewust – saboteren, … het is een fenomeen dat schering en inslag is bij heel wat onderneemsters.
Iedereen kent het duiveltje dat opduikt op je schouder, telkens als je grootse of wilde plannen hebt. In deze Rebel Rant onderzoek ik de 5 manieren waarop jij jezelf klein houdt. En ik vertel je wat je eraan kan doen om je innerlijke criticus het zwijgen op te leggen en van zelfsabotage naar zelfvertrouwen te gaan.

luister nu >>

Een duivels experiment dat volgens veel ondernemers niet mogelijk is, en al zeker not done? Count me in!
Toch was het met een beetje FOMO dat ik begon aan mijn Instabattical, maar het werd JOMO. Luister en ontdek welke zotte resultaten het mij opleverde in de nieuwe aflevering van Ampersand Rebel Rants!

alle episodes >>
luister nu >>

Klaar voor een feministische kijk op productiviteit? Luister en ontdek hoe je ongegeneerd rust inbouwt in je planning én je hoofd.

luister nu >>

Hanne Luyten, het brein achter onder meer het succesvolle prentenboek Wilma Wonder, vertelt in geuren en kleuren over haar parcours als ondernemer – inclusief builen en blutsen – en over de kracht van een boek om je eigen verhaal met de wereld te delen.

luister nu >>

“Own yourself before you can own the stage.” Dat is het motto van mijn gast in deze aflevering van Ampersand Rebel Rants, speaker coach Elizabeth Van den Bergh.

luister nu >>

E-mail dood en begraven? Verre van. Het is één van de broodjeaapverhalen die ik in deze vijfde aflevering van Ampersand Rebel Rants onderuithaal.

luister nu >>

Spreek de woorden marketing en strategie uit in één zin en bij veel ondernemers breekt het angstzweet uit. Maar toch is de vraag “hoe en waar verkondig je je Blijde Boodschap?” cruciaal als je niet wil dat je marketing in een nachtmerrie verandert.

luister nu >>

Social media lijkt voor veel ondernemers een absolute must. Meer nog: je komt over als een arme stakker of een hoogbejaarde als je niet op de Insta-trein hopt. I call bullshit on that! Je bedrijf afhankelijk maken van de algoritmes en grillen van Mark Zuckerberg en co is zelfs ronduit gevaarlijk. Het is nefast voor je relaties met je geliefden, je mentale gezondheid en nachtrust maar vooral: voor de bottomline van je bedrijf. Echt vrij ben je als ondernemer pas als je je eigen podium bouwt.

alle episodes >>
luister nu >>

Ondernemen en daarmee starten, er wordt over weinig onderwerpen zoveel zever in pakskes verkocht. In deze aflevering staan een reeks van die bullshit-adviezen in de beklaagdenbank. Je ontdekt waarom mijn buikgevoel één van mijn beste adviseurs is en waarom ik het businessidee “Wandelcoaching met Billie en Anouck” toch maar in de schuif laat liggen.

luister nu >>

In deze eerste aflevering vertel ik openhartig over hoe ik de mindfucks tackelde die in de weg zaten om ein-de-lijk de podcast te lanceren waar ik al zo lang op broedde.

review op checkpod
review op itunes
luister op spotify
luister op stitcher
luister op itunes


Mijn Rebel Rants zijn empowering & actionable. Zal het altijd zijn wat jij wil horen? No way, rosé!
Maar het zal net die sjot onder je kont zijn die je nodig hebt.
Say no more!


Maak je borst nat voor echte verhalen uit werk en leven en een pittige dosis ambitie.
luister op google
Stel je vraag op de podcast!

Een podcast, louter een monoloog? Ah nee!

Laat je vraag achter op mijn virtueel antwoordapparaat en misschien hoor je je vraag in je eigen stem dan wel terugkomen op de podcast!

stel je vraag >>

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!