Dé podcast voor ambitieuze vrouwelijke ondernemers
en professionals

luister nu >>

Sjot onder de kont nodig? Ik deel 'em met plezier uit in Ampersand Rebel Rants

Ben je ondernemer geworden voor die leuke koffietas met #GIRLBOSS op, of om impact te maken op de wereld? Als je optie 2 kiest: welcome to my Rebel Rants! Ik maak deze podcast voor vrouwen die meer willen, voor de leaders die zich gewrongen voelen in de mannelijke mal van succes en die op hun eigen voorwaarden willen ondernemen. Ben jij ook compleet klaar met standaardoplossingen en ongeïnspireerde riedeltjes die niet op jouw maat (of gender) ontworpen zijn?

Say no more!


Want jij verdient een maximum aan tijd, goesting & vrijheid

Heb je jouw leven in loondienst omgeruild voor de droom om slaafs ieder uurtje vol te boeken en ja te knikken op elke aanvraag? Ik dacht het niet. Al liet ik mij ook aan de shoulds vangen toen ik mijn toga aan de haak hing: werken voor allesbehalve ideale klanten, mijn professionele imago ten allen tijde hoog houden en trouw mijn lidkaart van de UNIZO op zak hebben.

Dat heb ik gelukkig lang geleden kunnen loslaten. Ik maakte er mijn missie van het glazen ondernemersplafond aan diggelen te slaan. But it’s not a one woman job. Daarom wiI ik jou ook inspireren om je zaak succesvol & efficiënt te runnen, terwijl je leeft en werkt op jouw voorwaarden. Ook als ondernemer of ambitieuze professional verdien je het om je dagen in te richten zoals jij dat wil.

In Ampersand Rebel Rants neem ik je elke podcast-episode mee naar de rechtbank. Niet uit nostalgie naar mijn onberispelijke toga of gezellige confraters, wel om mistoestanden, mallen en mythes in de ondernemerswereld aan de kaak te stellen. Mindset en strategie maken de bulk van mijn bewijsvoering uit, met een flinke portie tough love.

Verwacht je niet aan een stijf betoog. Een luisteraar beschreef mijn energie ooit als “alsof er een lijntje coke voor je ligt”. Geen zorgen: er gebeurt niets strafbaars tijdens de opnames van deze podcast, tenzij je mijn uitbundige enthousiasme & expliciete feminisme misdadig inspirerend vindt natuurlijk.

100% bullshit free

take it away, anouck! >>
Deze vrouwen zoeken het verder dan de navelstaarderij van de Vlaamse ondernemerswereld:

Raving Reviews

ANNELIES SOMERS
"De manier waarop je het brengt, spreekt mij erg aan. Alsof ik naar een vriendin luister met veel kennis van zaken."
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
NELE  VAN EYKEN
"Anouck tackelt alle bullshit
en onzin die je jezelf
wijsmaakt."
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
VERONIEK DE LEENHEER
"Dank u Anouck. Ik ben zo blij dat ik gesprongen ben, en jouw vleugels hebben me alle kracht gegeven die ik nodig heb."
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
ROMINA VERWICHTE
"Efkes, Anouck. Dikke dikke merci 💜
gij maakt mijn leven en mijn werk 100 keer beter de laatste weken."
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
SOFIE DE KEYSER
"Je creativiteit en inspirerende vibes zijn tomeloos, Anouck!
Je bent een kanjer ☺️"

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
SANNE VAN HOOIMISSEN
"Ik ben je dankbaar om mijn vuur terug wakker te krijgen. Om me te doen inzien dat mijn zaak mij leefde."

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Dieper duiken? Luister hier naar alle afleveringen en check de shownotes!

Podcast episodes

luister nu >>

Het is het gangbare advies in ondernemersland: als je echt impact wil maken en wil groeien, dan kan je het niet alleen. Dan moet je een team hebben.
Wat niemand zegt is dat zo’n team met een hele set aan extra uitdagen komt, en dat een team uitbouwen eigenlijk helemaal geen must is, en zelfs geheel optioneel is.
Ik vertel je in deze aflevering heel openhartig over hoe ik een very small but mighty team van freelancers opgebouwd heb, en ook hoe ik daaraan voorafgaand mijn bedrijf bijna in de vernieling reed door wel een gigantisch team in te huren.

alle episodes >>
luister nu >>

Deze week opnieuw een gast in de podcast. Sara Logghe is Podcast Coach & Creative. We nemen je als ware podcast nerds in deze episode mee in onze gemeenschappelijke liefde voor het podium.
Maar deze aflevering is niet alleen een liefdesverklaring, we geven je meer dan een lijstje met onze beste podcast tips.
Want podcasts consumeren aan de lopende band, dat is één iets. Er zelf maken, dat is nog iets anders. Sara verklapt je de ingrediënten van een goede podcast. Wat maakt dat je zegt “daar wil ik absoluut naar luisteren” of “thanks, but no thanks”? Je ontdekt het in deze episode.

luister nu >>

In deze episode spreek ik met Celien Rombouts, diëtiste en intuïtief eten coach, wiens ultieme droom het is om vrouwen voorgoed komaf te laten maken met diëten. Een straffe jonge onderneemster met een sterke boodschap, die radicaal zichzelf is en het aandurft om de gangbare normen in vraag te stellen. Luister en ontdek de parallellen in ons werk, hoe we beiden op de barricaden staan voor jezelf omarmen zoals je bent én jezelf ook durven laten zien zoals je bent.

luister nu >>

Voor deze speciale podcast reeks besloot ik een experiment op te zetten. Ik trok samen met een bende Content Rebels naar Studio Morris in Aalst. Voor een feestje, en een experiment. Ik vroeg me af wat er zou gebeuren als ik hen, zonder enige voorbereiding, voor mijn micro zou plaatsen om samen een podcast op te nemen.
Het resultaat is een volledige reeks van 7 interviews, openhartig, binnenkijkend in de businesses en levens van onderneemsters. Het leven zoals het is: de solopreneur. Dit is deel 7.

Kimberly Van der Taelen van Chaos Terminator
luister nu >>

Voor de meeste afleveringen van Rebel Rants trek ik mij in eenzame opsluiting terug in mijn opnamestudio, maar voor deze speciale reeks besloot ik een experiment op te zetten.Wat zou er gebeuren als ik op de graduation party van de nieuwe lichting Content Rebels, diezelfde Content Rebels, zonder enige voorbereiding, voor mijn micro zou plaatsen om samen een podcast op te nemen? En voor dit gesprek deed ik er nog een schepje bovenop en installeerden we ons in de tuin.
Het resultaat is een volledige reeks van 7 interviews, openhartig, binnenkijkend in de businesses en levens van onderneemsters. Het leven zoals het is: de solopreneur. Dit is deel 6.

luister nu >>

Ik trok samen met een bende Content Rebels naar Studio Morris in Aalst voor een feestje, en een experiment… Ik vroeg me af wat er zou gebeuren als ik hen, zonder enige voorbereiding, voor mijn micro zou plaatsen om samen een podcast op te nemen.
Het resultaat is een volledige reeks van 7 interviews, openhartig, binnenkijkend in de businesses en levens van onderneemsters. Het leven zoals het is: de solopreneur. Dit is deel 5.

luister nu >>

Voor de meeste afleveringen van Rebel Rants trek ik mij in eenzame opsluiting terug in mijn opnamestudio, maar voor deze speciale reeks deed ik eens wat anders. En ik deed dat niet alleen. Ik trok samen met een bende Content Rebels naar Studio Morris in Aalst, en ik vroeg me af wat er zou gebeuren als ik hen, zonder enige voorbereiding, voor mijn micro zou plaatsen om samen een podcast op te nemen. Het resultaat is een volledige reeks van 7 interviews, openhartig, binnenkijkend in de businesses en levens van onderneemsters. Het leven zoals het is: de solopreneur. Dit is deel 4.

alle episodes >>
luister nu >>

Ondernemen is experimenteren. Dingen uitproberen. Met dit specifieke experiment wilde ik bewijzen dat iedereen kan podcasten. Ik liet de Zillebeekse velden even achter mij, trok samen met een bende Content Rebels naar Studio Morris in Aalst, en ik vroeg me af wat er zou gebeuren als ik hen, zonder enige voorbereiding, voor mijn micro zou plaatsen om samen een podcast op te nemen.
Het resultaat is een volledige reeks van 7 interviews, openhartig, binnenkijkend in de businesses en levens van onderneemsters.
Het leven zoals het is: de solopreneur. Dit is deel 3.

luister nu >>

Voor deze speciale podcast reeks besloot ik een experiment op te zetten. Ik verliet mijn eenzame opnamestudio in Zillebeke, trok samen met een bende Content Rebels naar Studio Morris in Aalst, en ik vroeg me af wat er zou gebeuren als ik hen, zonder enige voorbereiding, voor mijn micro zou plaatsen om samen een podcast op te nemen.
Het resultaat is een volledige reeks van 7 interviews, openhartig, binnenkijkend in de businesses en levens van onderneemsters. Het leven zoals het is: de solopreneur. Dit is deel 2.

luister nu >>

Ik trok samen met een bende Content Rebels naar Studio Morris in Aalst. We vierden er hun graduation van mijn A tot Z online programma in rebelse content marketing, en ik vroeg me af wat er zou gebeuren als ik hen, zonder enige voorbereiding, voor mijn micro zou plaatsen om samen een podcast op te nemen.
Het resultaat is een volledige reeks van 7 interviews, openhartig, binnenkijkend in de businesses en levens van onderneemsters. Het leven zoals het is: de solopreneur. Dit is deel 1.

Silvie van Kdenza
luister nu >>

In deze aflevering wordt Anouck geïnterviewd door Ann Alice, de podcast manager van Ampersand Rebel Rants. Live in Studio Morris in Aalst, op de Graduation Party van de nieuwe lichting Content Rebels. We blikken vooruit op 2023 en hebben het over wat er ons te wachten staat in ondernemersland, in marketing en daarbuiten.

luister nu >>

In deze episode… nog meer bloopers en blunders. Ik deelde er al een hele hoop – zowel van mezelf als van luisteraars – in de vorige episode (aflevering 23). Daar kwam enorm veel respons op. Dus voilà: deel 2. Met nog meer cringe en zelfbeklag, maar vooral leren van de afgedraaide wielen en epic fuckups die ons vorig jaar te beurt vielen.

luister nu >>

Het is de tijd van het jaar voor lijstjes en overzichten. Dat zette mij aan om ook mijn eigen jaaroverzicht te maken. Maar dan niet de Instagrammable versie met alleen de highlights. Wel eentje die wat tegendraadser is, waarin ik mijn grootste fuckups en epic fails deel.
Ik ga met de billen bloot en vertel je in geuren en kleuren over alle wielen die afdraaiden het afgelopen jaar. En – spoiler alert – dat waren er wel een paar…

alle episodes >>
luister nu >>

Heel wat ondernemers worstelen met hun aanbod omdat te veel ideeën hebben. Het niet willen of kunnen kiezen is de eeuwige struggle van de creatieve generalist. Ik herken het keihard, en ook voor mijn gast in deze aflevering is het dagelijkse kost. Silvia Derom is coach, trainer, auteur en professionele ontwarrer. We praten over keuzestress en andere kwaaltjes van de creatieve generalist, en over hoe je talenten omarmen je helpt om door het bos de bomen te zien.

luister nu >>

In deze episode duik ik onder de oppervlakte, op zoek naar de vraag achter de vraag. Want is een marketingprobleem wel echt een marketingprobleem?
Of ligt het issue eerder bij je aanbod?
Marketing is zinloos als er iets schort aan je aanbod.
Voel je dat er bij jou iets wringt? Dan is dit de podcast voor jou. Je ontdekt de belangrijkste redenen waarom het misloopt met je aanbod, en hoe je dat oplost.

luister nu >>

In deze episode trek ik serieus van leer tegen een wijdverspreid fenomeen in ondernemersland: business goeroes! Hoe herken je ze in het wild? En hoe zorg je ervoor dat je niet aan hen ten prooi valt? Listen & find out!

luister nu >>

Een bijzondere aflevering waarin ik de boodschap die ik in mijn keynote speech gaf op The Conference nog eens herhaal voor iedereen die er niet live bij kon zijn. Ik neem je mee in mijn betoog, want de boodschap is te belangrijk en de misvattingen die eraan moesten geloven, zijn wijdverspreid en woekeren misschien ook tussen jouw oren. Tijd om ze een kopje kleiner te maken, zodat jouw bedrijf niet kopje onder gaat terwijl jij de andere kant op kijkt.

luister nu >>

Het zijn rare tijden. Met alles wat er gaande is, lijkt de wereld een beetje op z’n kop te staan. Door de onzekerheid leven mensen met de handrem op, en ik merk dat er ook bij veel ondernemers een enorme zenuwachtigheid is.
In deze aflevering doe ik je – onverbeterlijke positivo die ik ben – uit de doeken wat mijn persoonlijke strategie is om hiermee om te gaan.

luister nu >>

Niet durven vragen wat je wil, kan wel eens problemen opleveren in je bedrijf, en in je privéleven. Daarom heb ik voor deze aflevering de hulp ingeschakeld van Stephanie Blommaert, een experte in onderhandelen. Samen busten we de mythe dat je een pitbull of een bitch moet zijn om goed te onderhandelen, of dat het louter draait om cijfers en rationele argumenten. En je krijgt ook een shitload praktische tips om te vragen wat je wil.

alle episodes >>
luister nu >>

Ik geloof niet in de mythe dat vrouwen er sowieso op uit zijn om elkaar met ellebogen en stilettos uit de weg te ruimen. Dat samenwerken met andere vrouwelijke onderneemsters onmogelijk zou zijn. En dat vriendschappen tussen vrouwen per definitie slangenkuilen zijn. Maar er zijn wel redenen waarom dat vaak zo afgeschilderd wordt en waarom het een soort self-fulfilling prophecy lijkt. En daar wil ik graag wat dieper induiken in deze aflevering.

luister nu >>

In dit tweede deel van het tweeluik over je zenuwstelsel, stress en de fight or flight reflex die marketing bij jou kan triggeren, focus ik op hoe je kan omgaan met de verschillende stress responses (fight, flight, freeze & fawn).

luister nu >>

In deze podcast episode en de volgende – yep dit marketing taboe is so juicy dat ik er twee afleveringen aan wijd – heb ik het over een paar topics waar amper over gesproken wordt in marketingland. Jouw zenuwstelsel, de fight or flight reflex, en de stress cyclus.
Want jawel, marketing kan fysieke stress veroorzaken in je lichaam én voor serieuze mindfucks zorgen.
Klaar voor een mental breakthrough die zwaar de moeite is en je gaat verder helpen in je business?

luister nu >>

Een opvatting die vaak speelt bij mede-freedompreneurs is: je moet vooral niet te veel plannen. Want plannen en vrijheid, dat zijn geen vrienden. Nee joh! Lekker spontaan je neus volgen, go with the flow en al.
Ik ben overtuigd van het tegenovergestelde, dat plannen en vrijheid net wel hand in hand gaan.
Maar hoe zit dat dan, met dat plannen en die vrijheid? Je ontdekt het in deze podcast episode.

luister nu >>

De mythe die we in deze episode busten: een online programma is dé oplossing voor al je problemen. Het is een soort magische passief inkomen toverformule die voor iedereen werkt. Er wordt veel onzin verteld over online programma’. Dat er een gigantisch potentieel in zit, dat is voor mij kristalhelder. Wat ik jou in deze episode wil helpen helder krijgen, is of een online programma iets voor jou is of niet. Want – daar moeten we eerlijk in durven zijn – het is niet voor iedereen weggelegd.

luister nu >>

To launch or not to launch… Dat is de case die ik vandaag in de weegschaal van Vrouwe Justitia leg. Want kunnen we nu voor eens en altijd beslissen wat beter is: een online cursus op evergreen zetten of lanceren?

alle episodes >>
luister nu >>

Jezelf klein houden, je eigen succes en groei – al dan niet bewust – saboteren, … het is een fenomeen dat schering en inslag is bij heel wat onderneemsters.
Iedereen kent het duiveltje dat opduikt op je schouder, telkens als je grootse of wilde plannen hebt. In deze Rebel Rant onderzoek ik de 5 manieren waarop jij jezelf klein houdt. En ik vertel je wat je eraan kan doen om je innerlijke criticus het zwijgen op te leggen en van zelfsabotage naar zelfvertrouwen te gaan.

luister nu >>

Een duivels experiment dat volgens veel ondernemers niet mogelijk is, en al zeker not done? Count me in!
Toch was het met een beetje FOMO dat ik begon aan mijn Instabattical, maar het werd JOMO. Luister en ontdek welke zotte resultaten het mij opleverde in de nieuwe aflevering van Ampersand Rebel Rants!

luister nu >>

Klaar voor een feministische kijk op productiviteit? Luister en ontdek hoe je ongegeneerd rust inbouwt in je planning én je hoofd.

luister nu >>

Hanne Luyten, het brein achter onder meer het succesvolle prentenboek Wilma Wonder, vertelt in geuren en kleuren over haar parcours als ondernemer – inclusief builen en blutsen – en over de kracht van een boek om je eigen verhaal met de wereld te delen.

luister nu >>

“Own yourself before you can own the stage.” Dat is het motto van mijn gast in deze aflevering van Ampersand Rebel Rants, speaker coach Elizabeth Van den Bergh.

luister nu >>

E-mail dood en begraven? Verre van. Het is één van de broodjeaapverhalen die ik in deze vijfde aflevering van Ampersand Rebel Rants onderuithaal.

alle episodes >>
luister nu >>

Spreek de woorden marketing en strategie uit in één zin en bij veel ondernemers breekt het angstzweet uit. Maar toch is de vraag “hoe en waar verkondig je je Blijde Boodschap?” cruciaal als je niet wil dat je marketing in een nachtmerrie verandert.

luister nu >>

Social media lijkt voor veel ondernemers een absolute must. Meer nog: je komt over als een arme stakker of een hoogbejaarde als je niet op de Insta-trein hopt. I call bullshit on that! Je bedrijf afhankelijk maken van de algoritmes en grillen van Mark Zuckerberg en co is zelfs ronduit gevaarlijk. Het is nefast voor je relaties met je geliefden, je mentale gezondheid en nachtrust maar vooral: voor de bottomline van je bedrijf. Echt vrij ben je als ondernemer pas als je je eigen podium bouwt.

luister nu >>

Ondernemen en daarmee starten, er wordt over weinig onderwerpen zoveel zever in pakskes verkocht. In deze aflevering staan een reeks van die bullshit-adviezen in de beklaagdenbank. Je ontdekt waarom mijn buikgevoel één van mijn beste adviseurs is en waarom ik het businessidee “Wandelcoaching met Billie en Anouck” toch maar in de schuif laat liggen.

luister nu >>

In deze eerste aflevering vertel ik openhartig over hoe ik de mindfucks tackelde die in de weg zaten om ein-de-lijk de podcast te lanceren waar ik al zo lang op broedde.

review op checkpod
review op itunes
luister op spotify
luister op stitcher
luister op itunes


Mijn Rebel Rants zijn empowering & actionable. Zal het altijd zijn wat jij wil horen? No way, rosé!
Maar het zal net die sjot onder je kont zijn die je nodig hebt.
Say no more!


Maak je borst nat voor echte verhalen uit werk en leven en een pittige dosis ambitie.
luister op google
Stel je vraag op de podcast!

Een podcast, louter een monoloog? Ah nee!

Laat je vraag achter op mijn virtueel antwoordapparaat en misschien hoor je je vraag in je eigen stem dan wel terugkomen op de podcast!

stel je vraag >>

Check mijn beproefde recept vol ongewone ingrediënten en schrijf mails die gretig verorberd worden & zorgen voor nog méér honger bij je volgers & klanten!

Ben je niets vergeten?

Hé, jij daar!